חדשות

בקואליציה דורשים: לחלק בדיקות קורונה בחינם

בקואליציה קוראים לאפשר חלוקה של בדיקות אנטיגן ביתיות בחינם: "לא ייתכן כי ממשלת ישראל תדרוש מהאזרחים לעמוד במתווה בדיקות ובידוד כשנטל ההוצאות והעלויות הכרוכות בכך ייפול עליהם"

בקואליציה דורשים: לחלק בדיקות קורונה בחינם
צילום: (צילום: אוליביה פיטוסי/ פלאש90)

עם תחילת השימוש במתווה הבדיקות החדש, רבים מחברי הקואליציה קוראים לחלק בדיקות אנטיגן ביתיות בחינם – זאת כדי להפחית את הנטל הכלכלי הנדרש מהמדיניות החדשה.

הבוקר (ראשון) נועדו שרת התחבורה מרב מיכאלי, השר לביטחון הפנים עמר בר-לב, שר התפוצות נחמן שי, יו"ר סיעת העבודה רם שפע, מנהל סיעת העבודה טל אלוביץ' וצוותיהם, לקראת ישיבת הממשלה וועדת השרים לענייני חקיקה. נציגי העבודה דרשו לאפשר את מימון הבדיקות, לצד חזרה למתווה בדיקות ה-PCR שהופעל בעבר.

"לא ייתכן כי ממשלת ישראל תדרוש מהאזרחים והאזרחיות לעמוד במתווה בדיקות ובידוד כשנטל ההוצאות והעלויות הכרוכות בכך ייפול עליהם ועליהן" אמרו במפלגה. "אנו קוראים לחברינו בממשלה, לסבסד ולפעול להפחתת עלויות הבדיקות, וליצירת מתווה בדיקות הוגן לציבור וכן לחזור לאפשר את מתווה בדיקות PCR שהופעל יחד עם צה"ל בגלים הקודמים".

גם יו"ר ועדת חוקה גלעד קריב קרא לשקול שימוש בצו לפיקוח מחירים על ערכות הבדיקות הביתיות. "כולנו עדים לצורך בהתמודדות יצירתית עם גל התחלואה הנוכחי, שיש לו מאפיינים ייחודיים" אמר בדיון הוועדה היום. "נשמעת לא מעט ביקורת, אך אני עדיין עומד על דעתי שהתגובה בישראל סדורה ואיכותית לעומת העולם. ישראל מיטיבה בהתמודדות מול כל העולם המערבי עם גל מתעתע".

בהתייחסו למחירי ערכות הבדיקה לשימוש ביתי אמר: "חובתה של הממשלה לוודא שאין כאן השתוללות מחירים. הגדלת מצאי החנויות זה לא הצעד המספק בתחום השליטה במחירי הערכות. יש מקום לשקול שימוש בצו לפיקוח על מחירים. זאת בדיוק הסיטואציה שהממשלה צרכה להטיל פיקוח מחירים ובכוונתי לבחון את הדרכים לשם כך".

מקלב בדיקות אנטיגן
מקלב בדיקות אנטיגן| צילום: (צילום: ערוץ הכנסת)

גם באופוזיציה נשמעו קולות התומכים בחלוקת בדיקות קורונה בחינם. "אנחנו רואים מחסור חמור בערכות הבדיקות בבתי המרקחת בארץ, מעבר לכך שערכות הבדיקות עולות מחיר לא מבוטל וזה דבר המכביד את ההוצאה למשפחות במיוחד משפחות הצריכות בדיקות רבות. המדינה העבירה את הבדיקות מקופות החולים לאזרחים כי המעבדות לא יכלו להשתלט על גל התחלואה הזה, אך למה נדרש שישלמו גם את העלות של הבדיקה?!"

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

2
2
סמארה
09.01.22

כבר ברור שבדיקות האנטיגן אינן אמינות, בלשון המעטה, אז בקואליציה רוצים עכשיו לחלק אותן בחינם למה??? שלא יגידו שהם נזרקו לפח???

1
נועם
10.01.22

הרבי הרבי מלובביץ' ישו מוחמד הנביא מואפק טריף