אמירתו המזעזעת של סגן שרת הכלכלה יאיר גולן, לפיה מתיישבי חומש הם "תתי אדם", הביאה לתגובות רבות במפה הימנית של המערכת הפוליטית. עם זאת בשמאל שומרים על שתיקה נוכח ההתבטאות המכוערת של גולן.
ראש הממשלה נפתלי בנט אמר: "דבריו של יאיר גולן על המתיישבים בחומש מזעזעים, מכלילים וגובלים בעלילת דם. ההתיישבות ביהודה ושומרון היא החלוציות של ימינו. ״לא ארץ נוכרייה לקחנו… כי אם נחלת אבותינו".
שרת הפנים, איילת שקד, אמרה: "דבריו של יאיר גולן מחפירים ומביישים את עברו. מתיישבי חומש הם חלוצים, מיישבי הארץ ואוהביה. הישיבה בחומש מפיצה תורה ואור, שמגרש מעט מן החושך הזה. יאיר גולן ימשיך לברבר עצמו לדעת והחלוצים הנפלאים האלה ימשיכו ליישב את הארץ".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
יו"ר הציונות הדתית ח"כ בצלאל סמוטריץ': "אם חשבנו ששיא הבושה הוא שהשר לבטחון פנים קורא לחצי מיליון אזרחים שומרי חוק ״אלימים״ ומוציא את דיבתם רעה, היום יאיר גולן מכנה את מתיישבי חומש הגיבורים "תתי אדם". כינוי שניתן ליהודים על ידי הנאצים".
סמוטריץ' הוסיף כי "לאנשי המחנה הלאומי בנט ושקד אומרים: 'עופו לנו מהעיניים', ואת אנשי השמאל הקיצוני האוטו-אנטישמי הם מחבקים. מדינת ישראל בסכנה".
ח״כ אופיר סופר אמר: "סגן השר בממשלת 10 מעלות ימינה, ממשיך את הקו המוביל והמסית כנגד ההתיישבות והיהדות של ממשלת בנט-לפיד. אבל דבר אחד שיהיה ברור: מתיישבי חומש וארץ ישראל בכלל, ימשיכו ליישב באהבה ובאמונה גדולה את ארץ ישראל. ללא מורא וללא פחד".
יו"ר עוצמה איתמר בן גביר: "השותף המטורלל של נפתלי בנט ואיילת שקד מכנה הבוקר את תלמידי ישיבת חומש 'תתי אדם'. האיש שזיהה תהליכים של שנות ה-30 משתמש בטרמינולוגיה של הנאצים כלפי יהודים. איזו חרפה".
בן גביר הוסיף כי "הבעיה המרכזית היא לא באומר – שמזמן הוציא את עצמו מהחברה הישראלית ועבר לצדד באויב – אלא במי שמינה אותו להיות סגן שר בממשלת ישראל".
צבי האוזר תקף: "עלילת הדם של יאיר גולן היא סיבה נוספת להסדיר הישיבה בחומש. מסתמן שזיהוי התהליכים אצל גולן הופך למתנה הטובה ביותר לנתניהו בקואליציה".
ח"כ מתן כהנא כתב: "תת-אדם (בגרמנית Untermensch), הוא ביטוי ידוע לשמצה בו השתמשו הנאצים כדי לתאר "אנשים נחותים" לפי האידאולוגיה הנאצית (ויקיפדיה). יאיר, כאדם שמזהה תהליכים, אתה האחרון שצריך לדבר כך".
גם פרשן חדשות 12, עמית סגל, תקף את גולן ואמר: "אפילו בסטנדרטים של האדם ההזוי הזה מדובר בשיא חדש. הוא עשה קריירה מהשוואתנו לנאצים ועכשיו משתמש כנגד אזרחי ישראל בביטוי שהמציאו הנאצים".
מה דעתך בנושא?
281 תגובות
60 דיונים
מתי תיתן לבנות?
כששר משתלח במתנחלים צריך להרחיב מיד את החוק לגזענות: לתת 5% עובדים ממשלתיים שיהיו מתנחלים, להעמיד לדין מי שמשתמש בביטוי תתי אדם, נאצים, כצאן לטח, שואה- כשאינם במקום
00:05 12.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי בר
ימח שמו וזיכרו יאיאר גולן שילך לדראון עולם
17:52 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלי
לא ברור לי. מצד אחד מגנים, אומרים שהישיבה החומש היא חלוציות, והיא יישוב ארץ ישראל , ומצד שני שולחים דחפורים להרוס ולגרש יהודים מחומש. איך זה מסתדר?
08:12 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוצר אמת
כל בר דעת יודע שיאיר גולן מתיחס לאותם אנשים שגם אתה מכיר אותם ואפילו מבית שהם אלימים מסוכנים קיצונים ולא מהססים לרצוח. לא כל המתנחלים באיוש, רק חבל שהם...
כל בר דעת יודע שיאיר גולן מתיחס לאותם אנשים שגם אתה מכיר אותם ואפילו מבית שהם אלימים מסוכנים קיצונים ולא מהססים לרצוח. לא כל המתנחלים באיוש, רק חבל שהם מסכימים לזה בשתיקה ואתה מסכים לזה בקולך. כאשר הבוס שלך תקף באמת ציבור שלם וקרא לו אנרכיסיטים מפיצי מחלות זה היה ממש טוב נכון? אתה ממזמן לא עיתונאי אלא סתם קיצוני בשירות הוד שחיתותו
המשך 07:12 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
עוזי
אין מה לעשות השמאל בהתגלמותו המיץ של הזבל.
05:24 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיקי
בתגובה ל: עוזי
שכחת שמי שפירק את חומש היה נהנתניהו
08:40 13.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בנציון אוהביה
מה לעשות והוא צודק ? לא יודע מה זה תת אדם, אבל אדם הם לא, וחלאות לגמרי כן. אהה.. ועוד משהו - אין אלהים !!!
02:46 11.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צמרת
בתגובה ל: בנציון אוהביה
תתבייש לך.בושה למדינה שיש אנשים כמוך
06:58 12.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבנר
עובדי אלילים וכוכובים,עמלקים רשעים מארת אלוהיכם,שאיננו,על ראשכם ונפשכם ונישמתכם. אינכם ראויים לנשום את האויר של המדינה. חלאות המין האנושי.
18:57 13.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קובי
בתגובה ל: אבנר
ילד מופרע ...
01:49 14.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מ
ממשלת פח אשפה וגם הגולן הזה
20:20 12.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מוריס
יש לפורום את השמלאני מיד מהכנסת בושה לאדם כזה. שיכהן בתוכה שילך הבייתה עם השטויות שהוא עושהבושה לממשלה בסו
05:59 12.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צבי האוזר צודק
תנו לנו לבנות מחדש את הישוב הותיק ולקבל חשמל, מים זורמים, תשתיות ותחנות אוטובוס זמינות. אפשר לפתור מצוקה של עשרות מחוסרי דיור צעירים על ידי בניה של בניינים של 4...
תנו לנו לבנות מחדש את הישוב הותיק ולקבל חשמל, מים זורמים, תשתיות ותחנות אוטובוס זמינות. אפשר לפתור מצוקה של עשרות מחוסרי דיור צעירים על ידי בניה של בניינים של 4 קומות, תב"ע מהיר, תיכנון ובניה של גן ילדים, פארק שעשועים ואלף יחידות דיור
המשך 00:19 12.01.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר