האם נתניהו יצליח במלחמתו לסלק את חברי "הליכודניקים החדשים"?

בשבועות האחרונים מתנהל מאבק נגד הקבוצה המונה אלפי מתפקדים, בטענה שהם פוגעים בליכוד מבפנים ולא באמת תומכים במפלגה, ובית הדין של התנועה דן בסוגיה.

יו"ר הליכוד בנימין נתניהו אף פרסם הודעות חריפות כנגדם, תקף את ח"כ ישראל כ"ץ, שלטענתו מסייע להם, ואך הגיע לדיון בבית הדין לתקוף את קבוצת הליכודניקים החדשים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נתניהו נגד הליכודניקים החדשים

חובת הצהרת נאמנות

לפי ההסכמות המסתמנות, תוקם ועדה מיוחדת בראשותו של ח"כ דוד ביטן שתרכז את הסמכויות על תהליך הבדיקה של הליכודניקים החדשים.

המטרה היא לשלוח למתפקדים של הקבוצה מכתב בהם הם יידרשו תוך 45 ימים להצהיר על תמיכתם בליכוד.

מי שיסרב לחתום בזמן ולא יישלח את ההצהרה למנהלת הליכוד – יוצא מהתנועה ויימחק מספר הבוחרים של הליכוד.

לפי ההחלטה המסתמנת, איתי בר יוסף ירכז מטעם קבוצת "הליכודניקים החדשים" את רשימת החברים הנמנים על קבוצת המתפקדים.

עם זאת, הוחלט כי הוועדה תוסמך לתת למי שתמצא לנכון, מתוך רשימת המתפקדים ארכה של 30 יום להגיש את ההצהרות.

כעת יצטרך בית הדין של תנועת הליכוד להחליט האם לקבל את ההסכמות של יו"ר המזכירות ישראל כ"ץ ויו"ר המרכז חיים כ"ץ, שהתקבלו על דעתם של ראש הליכוד נתניהו ויו"ר הסיעה יריב לוין, ולתת לכך תוקף של פסק דין.