רג'ינה: כשחרדים וחילונים נפגשים לאכול באותו מקום - סרוגים

רג'ינה: כשחרדים וחילונים נפגשים לאכול באותו מקום

מסעדה כשרה למהדרין וטיפול מדוייק בבשר יכולים ללכת יחד. רג'ינה שנמצאת במתחם התחנה בתל אביב מוכיחה את זה, וגם השירות במקום ראוי לציון

רג'ינה: כשחרדים וחילונים נפגשים לאכול באותו מקום
  (צילום: רג'ינה)

מסעדה כשרה טובה בתל אביב זה מצרך נדיר, במיוחד באזורים שמיועדים לבילוי משפחתי בשבתות. מסעדת רג'ינה היא בדיוק אחת כזאת, מסעדה בשרית כשרה למהדרין ששוכנת במתחם התחנה בדרום מערב העיר. והיא שווה ביקור.

תל אביב למהדרין

המסעדה ממוקמת בתוך מבנה עתיק, והחללים שלה משרים אווירה נעימה וכפרית. גם החצר המטופחת והירוקה (גם בחורף!) מלאה בשולחנות שאפשר לסעוד בהם. במקום יש שלושה חדרים גדולים, בהם אפשר לקיים אירועים, ואברהם בעל המקום מספר שלא פעם נחגגו במקום חתונות ובריתות.

מסעדה רג'ינה (צילום: רג'ינה)

בשל הכשרות המהודרת, יש במקום מנעד רחב של אנשים – מחרדים ועד חילונים תל אביבים שמחפשים מקום לאכול בו בשר טוב. האמת שזה נחמד מאוד לשבת במסעדה כשבשולחן מימיננו ישבו משפחה של חסידי גור, ומהצד השני חבורת גברים חילונים. ממש כל עם ישראל נפגש לארוחת ערב.

ראשונות

ההתלבטות הראשונה בכל מסעדה היא – איפה לשבת? מצד אחד כיף לשבת רחוק ולהנות מהשקט, ומצד שני ככל שמתרחקים מהמטבח, הסיכוי שהמלצרים ישמעו אותך פוחת. אנחנו התיישבנו יחסית רחוק, ויש לציין שכמות כוח האדם במקום אפשרה למלצרים להיות סופר זמינים, דבר שהנעים מאוד את השהות.

את הארוחה פתחנו בקרפצ'יו סלק ובכרובית מטוגנת. הכרובית היתה טעימה ופריכה, מטוגנת כראוי ומצופה כולה בפירורי לחם. הכרובית עצמה לא מתובלת, אבל המתבלים שמגיעים איתה עושים את העבודה. הקרפצ'יו סלק היה אחד הטעימים שאכלנו. האגוזים שמפוזרים עליו והנדיבות בשמן זית, הפכו אותו ללא פחות ממעדן. למרות שידענו שמצפה לנו ארוחה של לא מעט מנות – את הסלק סיימנו עד הפירור האחרון.

ראשונות ברג'ינה (צילום: רג'ינה)

שתינו את הקוקטייל של מלכה: סורבה מנגו, רום, נענע ותפוזים. המנגו מעט השתלט על הטעם, אבל לאוהבי המתוק זה לא דבר רע.

עיקריות

את המנות העיקריות הזמנו לפי המלצת בעל המקום, הלכנו עד אסאדו, סינייה וסטייק אנטריקוט. נתחיל ממה שפחות אהבנו – הסינייה. כמו שנאמר לנו: "או שעפים עליה, או שלא מתחברים לטעם". לצערנו אנחנו היינו מהסוג השני. מדובר בבשר טחון עם טחינה, חציל, סלסה ושאר מתבלים. הטעם של התבשיל הזה עמוק מאוד, מה שלנו הרגיש ככבד מידי.

לעומת זאת הסטייק היה לא פחות ממצויין. ברור שהיד במטבח יודעת לעבוד עם בשר. מידת העשיה היתה מדיום מדוייק, על אף שהגודל המכובד של הנתח הופך את זה למאתגר מאוד. את המנה ליוו סלייסים של תפוחי אדמה מתובלים וצלויים, שהיו גם הם נהדרים.

יודעים לעבוד עם בשר (צילום: רג'ינה)

האסאדו כאילו נלקח ממטבח של סבתא מבוגרת שיודעת לבשל על פתיליה כמו שצריך. הבשר הרך מלווה בשפע של פטריות ושרוי ברוטב מתקתק. התבשיל מלווה באורז עם חמוציות, שהלך נהדר עם הבשר.

לקינוח

את הארוחה חתמנו בסופלה שוקולד ובאצבעות תפוחים. הסופלה הגיע רותח, בדיוק כמו שסופלה צריך להיות. ליבת השוקולד היתה נפלאה, והקינוח נטרף. בהתחשב בכמות הבשר שכבר נחה לנו בבטן, מדובר בהישג.

אצבעות התפוחים עשויות בצק פילו ממולא בתפוחים מבושלים בסירופ וקינמון. הן היו נימוחות מבפנים וקראנצ'יות מאוד מבחוץ, וגלידת הוניל שהגיעה איתן היתה טעימה מאוד, עד כדי כך שלרגע לא הבנו איך יש גלידה כה איכותית במסעדה בשרית.

(צילום: רג'ינה)

בשורה התחתונה: רג'ינה היא מסעדה מצויינת למי שמחפש לאכול טוב, בכשרות מהודרת ובמיקום יפיפה. אנחנו עוד נחזור, ולו רק בשביל הקרפצ'יו סלק.

לסיכום

ציון כללי: 4

מנות: טעימות, האנטריקוט ראוי לציון.

שירות: מהטובים שפגשנו, המלצרים זמינים ואדיבים מאוד.

מחיר: בינוני.

שירותים: ממוקמים מחוץ למסעדה, אבל נקיים.

כשרות: כשר למהדרין.

נגישות: נגישה לנכים רק בחלקה החיצוני.

עוד באותו נושא

JOY ממילא: לבוא בשביל האוכל, להישאר בשביל השירות

החשבונית

כרובית מטוגנת – 42 ₪

קרפצ'יו סלק – 38 ₪

הקוקטייל של מלכה – 45 ₪

סטייק אנטריקוט – 152 ₪

אסאדו – 118 ₪

סינייה – 88 ₪

סופלה שוקולד – 38 ₪

אצבעות תפוחים – 42 ₪

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו