הבוקר הגיעו כוחות משטרה גדולים, ניתקו וחיבלו במערכת החשמל של ישיבת חומש, הרסו מבנים ואוהלי משפחות שהגיעו לחזק ולתמוך בחומש. במהלך האירוע, נראים כוחות הביטחון משתמשים באלימות נגד קטינים. צפו:


כזכור, בשבוע מיד לאחר השבעה של יהודה דימנטמן שנרצח בפיגוע ביישוב, הרסה הממשלה את בתי המשפחות בחומש.

"ממשלת ישראל איבדה את הצפון. מעולם לא היה דבר כזה – זו הפעם הראשונה שבמקום להילחם במחבלים, התגובה בשטח של הממשלה היא להילחם בקורבנות, להילחם בהתיישבות", אמר ראש מועצת שומרון יוסי דגן. "האחריות על ההרס היא הראש ובראשונה של ראש הממשלה נפתלי בנט".

דגן המשיך לתקוף: "שבועיים להירצחו של תלמיד ישיבת חומש יהודה דימנטמן הי"ד, הממשלה טרם מצאה זמן להרוס את בתי המחבלים שרצחו את יהודה בדם קר וניסו לרצוח צעירים נוספים, אולם הממשלה מוצאת כבר פעם שניה את הזמן להרוס בתים בחומש. מה בוער להם להרוס מבנים של משפחות, מחסה לילדים מהגשם? מה זו האובססיה הזו לנתק ולהרוס את מערכת החשמל של הישיבה? את מה שלא העזה אף ממשלה לעשות, עושה הממשלה הזו. האחריות להרס האובססיבי הזה על כל כל הממשלה ובראשם ראש הממשלה נפתלי בנט".

מהישיבה נמסר: "יש מי שחושב שהרצח של יהודה דימנטמן הוא הזדמנות טובה לתת פרס לטרור ולחדש וליישם שוב את תוכנית ההתנתקות. התמיכה האדירה שאנחנו זוכים לה מעשרות אלפי אנשים שמגיעים לחומש בקור ובגשם, כנראה עומדת כנגד הרצון ולא מאפשרת ליישם אותו. לכן, נשלחים שוטרים בצורה הזויה לפנות בוקר להוציא אימהות וילדים מאוהלים זמניים. אנחנו קוראים לציבור להמשיך ולהגיע לתמוך בנו, לחזק את האחיזה בחומש ובכך למנוע את הרס הישיבה!"
ח"כ אבי מעוז (הציונות הדתית) תקף גם הוא ואמר: "בשקט בשקט ממשלת בנט-לפיד-עבאס ממשיכה את ההרס בחומש. הריסת הישיבה והבתים מהווה פרס לטרור הרצחני. אני קורא לחברי הממשלה: תהרסו את בתי המחבלים שרצחו יהודים בגלל שהם יהודים, ולא בעידוד הטרור על ידי פינוי הישיבה בחומש".





תגובות
ממש מבחיל מה שקורה .לא להאמין.
שלום למי שלא עבר אף פעם את המהירות המותרת ולא נגע בטלפון בנהיגה. ומה עם כל מה שהערבים עושים ובונים נגד החוק? יש חוק ויש איך מתייחסים אליו
נכון. מבחיל שציבור שלם לא מבין מה היא מדינת חוק ואיך מתנהלים במדינת חוק. הממשלה החליטה בעבר לפנות את חומש ולאסור כניסה ליישוב. טוב או רע - זו ההחלטה. מאז הפינוי ולמרות שחלפו שנים רבות, הממשלות שכיהנו מאז לא שינו את ההחלטה. הכנסת לא שינתה את החוק, גם כשהליכוד ושותפיו היו בשלטון. אם כן, זה החוק ויש לציית לו. מי שלא מציית הוא מפר חוק. במפרי חוק צריך לטפל. במקום שדגן ודומיו יבלבלו בשכל - שיפעלו לשינוי החוק בכנסת. שהציבור הגדול שתומך בהתיישבות באיוש יפעל בהתאם לחוק. למה בכל פעם מחדש : פועלים בניגוד לחוק ואז מגלגלים עיניים תמהות וטוענים שהמשטרה נוקטת יד קשה. התיישבות צריכה להיות בהתאם להחלטת הממשלה, לאחר רכישת הקרקע וקבלת אישור מהמוסדות המופקדים על כך. נקודה.
ממשלות מזניחים התנחלויות ! רוצים את טראמפ מלך ישראל !
דינא דגזלנותא... כשהחוק מופעל רק נגד יהודים זה לא חוק, זה צחוק... כשבנט ושקד רוצים הם מכשירים הפרות חוק בנגד כדי לרצות את עבאס וחבורותו... רק יהודים חלוצים הם מפנים בגסות ובבוטות. זה חוק? זה צחוק!
אתה אומר את זה גם לציבור הערבי תושבי המדינה שבונים לא חוקי פי 10 מהיהודים??למה במדינת חוק לערבים מותר לבנות לא חוקי בצורה מטורפת ומהירה וליהודים הורסים כל פחון וצריף??? אל תתן יד לאפליה הקשה הזאת נגד יהודים במדינה הציונית שלנו!
זה שהערבים מפרים חוק לא נותן הכשר גם ליהודים להפר חוק. הערבים לא מחוייבים למדינת היהודים. היהודים מחוייבים למדינה וצריכים לשמור על חוקיה, כדי לא להביא אנרכיה. צריך ללחום בתקיפות גם נגד הבנייה הבלתי חוקית במיגזר הערבי, הכל במקביל. לצערנו הממשלות הקודמות הזניחו את הנעשה במיגזר הערבי, בכל התחומים, ואנו רואים שהמיגזר מתנהל ללא חוק וללא סדר. ראינו את אובדן המשילות בדרום, בצפון ובערים המעורבות. זה חלק מהעניין. הזנחה פושעת של הממשלות הקודמות שאת ניזקה ייקח זמן רב לתקן. רוצים שגם במיגזר היהודי זה מה שיקרה ? זו המדינה שלנו. לא מדינה שעויינת לנו. אפשר להקים יישובים באופן חוקי ומתוכנן - לא חובה לאנוס את המדינה להסכים ליישובים לא חוקיים.
אני לא רואה את הממשלה הנוכחית הורסת את הבתים של הערבים שבנו בצורה לא חוקית כל מה שאני רואה זה אותם הופכים את הבניה הזאת לחוקית למה רק הם מקבלים היתרים ואת היהודים מפנים?
מה ציפיתם ממשלה ערבית שונאת יהודים הם פשוט שונאי יהודים
בנט וביבי אותו זבל. רק בן-גביר!!!!!!!!!!!!!!! בנט וביבי אותו זבל. רק בן-גביר!!!!!!!!!!!!!!!