הממשלה אישרה תקציב ל"מרכזי החוסן" ביו"ש
קרוב ל4.5 מיליוני שקלים יוקצו השנה למימון מרכזי החוסן ברשויות ביהודה ושומרון, חלק מהכסף יגיע מכספים קואליציוניים של עידית סילמן: "במטרה להקל על ההשפעות של השגרה המתוחה"

הממשלה אישרה אתמול (ראשון) הצעת מחליטים לתקצב את מרכזי החוסן ביהודה ושומרון לשנת 2022 בעלות כוללת של 4.46 מיליוני שקלים.
מטרת מרכזי החוסן הם לטובת "חיזוק היערכות לחירום של היישובים באזור ולשם תגבור מענים פסיכו-סוציאליים לתושבי היישובים".
מקורות המימון להפעלת המרכזים יהיה בעזרת העברות תקציביות של משרד החינוך (1 מיליון ש"ח), משרד הרווחה (1.33 מיליון ש"ח) ומשרד הבריאות עצמו יממן 2.13 מיליון ש"ח, כאמור סך הכול: 4.46 מיליוני שקלים.
נזכיר ששבוע שעבר גם אישרה הממשלה גם 5.5 מיליון שקלים לשיפור שירותי הזנקה של אמבולנסים ביו"ש.
ח"כ עידית סילמן, יו"ר הקואליציה ויו"ר ועדת הבריאות הגיבה להחלטת הממשלה: "המצב הביטחוני ביהודה ושומרון בתקופה זו, משליך על שגרת חיי התושבים ומצריך במקביל למענה הביטחוני והצבאי גם מעטפת של מענים פסיכו-סוציאליים לתושבים במטרה להקל, ולו במעט, על ההשפעות של השגרה המתוחה."
"מרכזי החוסן עושים עבודה מקצועית ומסורה ומגישים סיוע נפשי ראשוני ומתמשך הן במצבי שגרה והן במצבי חירום ולאחר פיגועים וקיימת חשיבות גדולה להפעלה רציפה של המרכזים גם בשנה זו כדי להבטיח רצף טיפולי ומיטיבי."
עוד היא הוסיפה: "בתקופה האחרונה פעלתי רבות למען תקצוב והעצמת מרכזי החוסן בכלל, ומרכזי החוסן ביהודה ושמרון בפרט, ואני שמחה היום להיות שותפה יחד עם משרדי הבריאות, הרווחה והחינוך לקידום החלטת ממשלה חשובה זו וכן לקראת החלטות נוספות להקמת מרכזי חוסן נוספים שעוד יבואו בקרוב".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו