ד"ר שרון אלרעי פרייס, ראש שירותי בריאות הציבור, אמרה הבוקר (ראשון) בוועדת החוקה של הכנסת בהתייחסותה לסוגיית המדינות האדומות והחשש מסגירת השמיים: "ככל שנגיע למצב בו התחלואה המיובאת שולית ותעמוד על 5% או פחות מהתחלואה שיש במדינת ישראל, ייפסק עניין המדינות האדומות".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

(צילום: דוברות הכנסת)

"אנחנו לא בסגירת שמים. אנחנו בזיהוי מדינות שבהן אחוז המאומתים שחוזרים מהן גבוה פי 10 ממה שקיים במדינת ישראל ורק המדינות הללו נשארות אדומות. ככל שנגיע למצב שבו התחלואה המיובאת היא שולית ותעמוד על 5% או פחות מהתחלואה שיש במדינת ישראל, כל הדבר הזה יפסק".

נזכיר כי בפתח הדיון בוועדה, חברי ועדת החוקה וביניהם היו"ר קריב, התרעמו על היחס של ועדת החריגים לכניסה לארץ ממדינות אדומות, ויו"ר הוועדה הגדיל לעשות ואיים שלא לאשר את תקנות המדינות האדומות ביום שלישי הקרוב.

(צילום: אבשלום ששוני\ פלאש90)