מבזקים
סרוגים

בגלל שפעת העופות: אתר טבע נוסף נסגר לכניסה

בעקבות התפרצות שפעת העופות בצפון, הודיעה רשות הטבע והגנים, על סגירת שמורת החי-בר בכרמל למבקרים, וזאת כדי לנסות ולמנוע פגיעה בגרעין קינון הנשרים במקום. שמורת החולה תישאר סגורה

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"ה טבת התשפ"ב
בגלל שפעת העופות: אתר טבע נוסף נסגר לכניסה
בגלל שפעת העופות: אתר טבע נוסף נסגר לכניסה צילום: נשר שנפגע (שלומית שביט רשות הטבע והגנים)

שפעת העופות ממשיכה להשתולל בצפון הארץ. וכעת מודיעה רשות הטבע והגנים כי שמורת הטבע חי בר כרמל תיסגר לכניסת מבקרים החל ממחר ועד ה 31/01/2022 במטרה לשמור על גרעין הרבייה של העופות הדורסים בשמורה ועל הנשרים שנמצאים בסכנת הכחדה חמורה.

שפעת העופות: החל פינוי פגרי העופות המתים בשמורת החולה
שפעת העופות: החל פינוי פגרי העופות המתים בשמורת החולהצילום: שפעת העופות: החל פינוי פגרי העופות המתים בשמורת החולה

סגירת החי-בר בכרמל היא בנוסף לסגירת שמורת החולה שתישאר סגורה עד לתאריך 31/01/22.

גוזלי נשרים (ספיר שמחי רשות הטבע והגנים)

רעיה שורקי, ממלאת מקום מנכ"ל רשות הטבע והגנים: "בעקבות ריבוי מקרי שפעת העופות והאיום על עופות הבר בישראל קיבלנו החלטה לסגור את שמורת הטבע חי בר כרמל ולהאריך את סגירת שמורת הטבע החולה. שמורת הטבע חי בר כרמל הוקמה במטרה לאושש מינים בסכנת הכחדה והשבתם לטבע. בשמורה פועל מזה שנים גרעין רביה לנשרים ועופות דורסים. בשל החשש מכניסת שפעת העופות למתחם החי בר והסכנה המוחשית לפגיעה בעופות ובמאמצי השימור העצומים הנעשים בשמורה החלטתי על סגירת השמורה למבקרים החל ממחר ועד סוף חודש ינואר. אני מקווה שנוכל לפתוח את השמורות למבקרים בהקדם."

יגאל מילר אחראי גרעין רבייה בשמורת הטבע חי בר כרמל: "אוכלוסיותיהם של רבים ממיני הדורסים החיים בישראל נפגעו מאוד מאז קום המדינה. הסיבות העיקריות לכך הן ציד והרעלות, אובדן בתי גידול, התחשמלות והפרעה של בני אדם לקינון. בחי-בר כרמל פועל גרעין הרבייה המרכזי של דורסים בישראל. חי-בר כרמל קם כדי לתקן את המצב הזה, ככל האפשר. המטרה העיקרית של חי-בר כרמל היא ליצור גרעיני רבייה של יונקים אוכלי עשב ושל עופות דורסים ולהעניק להם תנאים נאותים לרבייה, קרובים ככל האפשר לאלה שבסביבתם הטבעית. מגרעיני רבייה אלה משיבים את בעלי החיים אל הטבע בישראל."

חי בר כרמל שמורת החולה שפעת העופות