מבזקים
סרוגים
התחלואה נמשכת

חשד לנפטרת ראשונה: 623 חולי אומיקרון אובחנו היום

משרד הבריאות עדכן כי 623 חולי אומיקרון חדשים אובחנו ביממה האחרונה, כשבכך מספר הנדבקים הכולל בזן החדש עומד על 1,741. במקביל קיים חשד לנפטרת ראשונה שחלתה בווריאנט

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ד טבת התשפ"ב
חשד לנפטרת ראשונה: 623 חולי אומיקרון אובחנו היום
חשד לנפטרת ראשונה: 623 חולי אומיקרון אובחנו היום צילום: (צילום: יוסי אלוני\פלאש 90)

הקורונה בישראל: משרד הבריאות עדכן הערב (שלישי) כי 623 מאומתים חדשים לזן האומיקרון אובחנו ביממה האחרונה. בכך מספר מקרי האומיקרון הכולל בישראל עומד כעת על 1,741 חולים מאומתים, מתוכם 1,004 שבו מחו"ל.

בנט: מדיניות הבידודים החדשה מונעת סגר בפועל
בנט: מדיניות הבידודים החדשה מונעת סגר בפועלצילום: בנט: מדיניות הבידודים החדשה מונעת סגר בפועל

כמו כן, נכון להיום ישנם שמונה מאושפזים מאומתים לזן החדש, כאשר מתוכם 4 במצב קל, 2 במצב בינוני, אחד במצב קשה ואחד שנמצא במצב קריטי ומונשם. 4 מתוך המאושפזים הם מחוסנים בשלוש מנות, בעוד שארבעת הנותרים לא מחוסנים – ביניהם החולה הקשה והקריטי. בתוך כך, נאמר כי נפטרת אחת בת 84 חשודה לאומיקרון, כאשר היא הייתה מחוסנת כולל בוסטר.

מוקדם יותר משרד הבריאות הודיע על מדיניות חדשה לבידודים, אשר תצמצם את מספר האנשים שייכנסו לבידוד לאחר שנחשפו לחולי קורונה מאומתים. החל ממחר מחוסנים שבאו במגע עם חולה קורונה יידרשו לעבור בדיקת PCR ולשהות בבידוד רק עד קבלת התוצאות. בעשרת הימים שלאחר מכן, יימנעו אותם אנשים מהימצאות במקומות הומי אדם לצרכי בילוי ופנאי, וממגע עם אוכלוסיות בסיכון גבוה.

מנגד, אנשים שאינם מחוסנים ונחשפו לחולה קורונה מאומת יחוייבו בבידוד של שבוע, בכפוף ל-2 בדיקות שליליות ביום הראשון והאחרון של הבידוד. הגדרת מחוסן תתייחס לאנשים שקיבלו את מלוא מנות החיסון שבאפשרותם לקבל, בהתאם לנסיבות אישיות (החלמה, מצב רפואי ועוד).

אומיקרון חולי קורונה משרד הבריאות קורונה