הגל החמישי נמשך: משרד הבריאות עדכן הערב כי 2,007 חולי קורונה חדשים אובחנו היום (שני) מחצות ועד השעה 17:30, המהווים 2.6 אחוז מתוך כ-77 אלף הבדיקות שבוצעו. זו הפעם הראשונה שבה מאובחנים יותר מ-2,000 חולי קורונה ביום מאז ה-11 באוקטובר, ואם אחוז התחלואה הנוכחי יישאר ייתכן שעד סוף היום כבר יאובחנו מעל 3,000 מאומתים.

עם זאת, העלייה במספר החולים לא משפיעה על מספר החולים הקשים, שעומד כעת על 84 חולים – מתוכם 37 מונשמים. גם מקדם ההדבקה נותר בשלב הזה ללא שינוי, ועומד על 1.41 זה היום השני ברציפות.

העדכון הנוכחי מגיע לקראת הדיון המכריע שיתקיים הערב לגבי שינוי מדיניות הבידודים – כשמשרד הבריאות צפוי להמליץ על ביטול חובת הבידוד למחוסנים שנחשפו לחולה מאומת בווריאנט האומיקרון. מוקדם יותר היום הוחלט לבטל את הארכת הבידוד למי שחולה בזן האומיקרון, כך שכל חולי הקורונה יידרשו כעת ל-10 ימי בידוד ולא 14 כפי שהיה עד כה. קבינט הקורונה צפוי להתכנס הערב לדיון מכריע בנושא.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

הורוביץ שינוי בידוד

לפי המתווה המסתמן, כל מי שחוסן בצורה מלאה (כלומר – 3 מנות) יהיה פטור מבידוד ולא יידרש לבצע בדיקה אם נחשף לחולה מאומת, כולל מאומתים בווריאנט האומיקרון. עם זאת, מחוסנים שבאו במגע עם בן בית שחלה בקורונה כן יידרשו לבידוד של 7 ימים ויוכלו לצאת בכפוף ל-2 בדיקות שליליות. מי שלא מחוסן יידרש לשבוע בידוד בכל מקרה של חשיפה.