הקינוח הכי מרשים: פאי לימון בקלי קלות | מתכון - סרוגים

הקינוח הכי מרשים: פאי לימון בקלי קלות | מתכון

מחפשים קינוח מרשים ויוקרתי שתכינו בקלי קלות? מצאתם! קבלו מתכון מושלם של פאי לימון שתמיד מצליח, רק אל תגלו לאורחים כמה פשוט להכין אותו

author-image
הקינוח הכי מרשים: פאי לימון בקלי קלות | מתכון
  (צילום: שאטרסטוק)

פאי לימון תמיד מזכיר לנו את פריז. המרנג השחום מרשים, ונותן מראה חגיגי ויוקרתי. אז קבלו מתכון לקינוח הנהדר הזה, שכל אחד יכול להכין.

מתכון לפאי לימון

מרכיבים

לבצק פריך
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם קמח
50 גרם אבקת סוכר
50 גרם שקדים טחונים
25 גרם קורנפלור
קורט מלח
1/2 כפית תמצית וניל
1 חלמון L

לקרם לימון
2 ביצים
80 גרם סוכר
45 מ"ל מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון אחד
75 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות

למרנג איטלקי
3 חלבונים מביצה בטמפרטורת החדר
200 גרם סוכר

אופן ההכנה

1. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד חמאה, קמח, אבקת סוכר, שקדים טחונים, קורנפלור, מלח ווניל עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים חלמון וממשיכים לעבד רק עד שנוצר בצק. אם הבצק לא מתאחד – מוסיפים בהדרגה מעט מים.

2. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, מאחדים ועוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר.

3. בסיר שמים ביצים, סוכר, מיץ וקליפת לימון וטורפים היטב באמצעות מטרפה. מבשלים את התערובת תוך כדי טריפה מתמדת על גבי להבה בינונית עד שמתקבל קרם אחיד וסמיך. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה בקרם. הקרם דליל בשלב זה וזה בסדר.

4. מעבירים את הקרם לקופסה סגורה ומצננים במקרר במשך 3-12 שעות או עד שהקרם קר לחלוטין.

פאי לימון (צילום: שאטרסטוק)

5. לשים את הבצק אחרי הקירור ומרדדים אותו מעבירים לתבנית משומנת. דואגים שהבצק לא יהיה עבה. חותכים את השאריות הבצק שיש בשולי התבנית. מחוררים בעזרת מזלג את התחתית של הבצק

6. אפייה עיוורת: מניחים פיסת נייר אפייה מקומט על גבי כל הפאי וממלאים בקטניות יבשות או משקלות מיוחדות לאפייה. אופים בצורה זו במשך 10-12 דקות. מסירים את המשקלות והנייר וממשיכים לאפות עוד 8-12 דקות או עד שהקלתית מזהיבה לחלוטין. מצננים בטמפרטורת החדר.

7. שופכים את קרם הלימון על הפאי.

8. הכנת המרנג: שמים במיקסר יבש לחלוטין את החלבונים וכאשר יש קצף לבן מוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד לקצף יציב.

9. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר ומזלפים על הפאי. שורפים בברנר או על מצב גריל בתנור ל2 דקות. מקררים לפני ההגשה.

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו