בשעה טובה. לאחר תהליך ארוך ומקצועי בתוך הקהילה, נבחר רב לקהילת הגרעין התורני עמיחי ברמלה.
הרב יוסף ישראלי, נשוי ואב לששה, מתגורר בעיר רמלה כעשר שנים. בוגר הישיבה הגבוהה באלון מורה, שם הוסמך לרבנות. הרב ישראלי חבר הגרעין התורני, משמש בשנים האחרונות כר"מ בישיבת ההסדר בעיר וכרב בית הכנסת סוכת שלום.
אמש (ג) התקיים טקס ההכתרה המרגש בנוכחות הרב אליקים לבנון – רב השומרון ורבו של הרב ישראלי, רבני הקהילות בעיר, ראש העיר מיכאל וידל וכל משפחות קהילת הגרעין.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
הרב אליקים לבנון רב השומרון הדגיש את חשיבות המרא דאתרא וברך את הרב יוסף ומשפחתו בהוספת תורה ואור גדול בגרעין ובעיר.
הרב אוריה שחור רב בית הכנסת המרכזי, דיבר על תכונותיו של יוסף הצדיק והקשר למינוי הרב חדש, ובירך את הרב שיזכה להוביל את הקהילה מעלה מעלה.
הרב אריה הנדלר ראש ישיבת ההסדר ברך את הרב ישראלי וציין את הפסוק שנאמר ביהושע "יפקוד ה'.. איש על העדה" שיודע להלך כנגד רוחו של כל אחד ואחד.
ראש העיר מר מיכאל וידל חיזק והדגיש את שיתוף הפעולה החשוב בין הגרעין לבין העיריה.

הוועד המנהל של הגרעין התורני הודה לחברי הקהילה שהובילו את התהליך ובירך את הרב שיוביל את הקהילה בע"ה בתורה ובהלכה באהבה ואחווה. מנכ"ל הגרעין התורני, מוטי אהרוו הוסיף בהתרגשות את השמחה והחשיבות של הכתרת התורה כגולת הכותרת של הקהילה.
לסיום, בירך הרב יוסף ברכת שהחיינו, והוסיף על השמחה והזכות שנפלה בחלקו להוביל את קהילת הגרעין התורני, כקהילה תורנית מובילה בעיר רמלה.
הגרעין התורני מונה כיום כ-120 משפחות הולך וצובר תאוצה בשנים האחרונות עם משפחות צעירות שמצטרפות לעיר. עשרות מיזמים בתחומים שונים בכל רחבי העיר, שולחנות שבת ציבורים, בית תמחוי, מרכז משפחה ייחודי, תלמוד תורה, מרכז זהות יהודית, פרויקט רבני קהילות ליל שישי לגברים ומדרשה לנשים ועוד.
מה דעתך בנושא?
6 תגובות
1 דיונים
רועי
עלו והצליחו הצלחתכם הצלחת העם היהודי
10:05 23.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דוד
שייך לסמטורץ או לרפורמים???
22:57 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בניה
לא לסמוטריץ!!! ולא לרפורמים! שייך לקבוצת אוהבי התורה העם והארץ אנשים טובים צנועים שרצונם להרבות טוב ולשום בעולם. להבדיל מסמוטריץ שכל כוונתו שה אך ורק להגדיל את כבודו האישי ואת שאיפותיו הלא נשלטות לכבוד ושררה
10:36 23.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מערך הכשרות
לתת קורסים למשגיחי כשרות רק לרבנים שלמדו לפחות 5 שנות ישיבה. לתת הכרה לאברכים בישיבות שלפחות 30% מתגייסים למרות שהם עדיין לא התגייסות. לא יתכן שמתן כהנא וליברמן ישימו פס...
לתת קורסים למשגיחי כשרות רק לרבנים שלמדו לפחות 5 שנות ישיבה. לתת הכרה לאברכים בישיבות שלפחות 30% מתגייסים למרות שהם עדיין לא התגייסות. לא יתכן שמתן כהנא וליברמן ישימו פס על הרבנים שלנו ויעצרו רב על שהלך לאזכרה
המשך 22:17 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חבר גרעין
ברוך ה' שהגרעין עולה על דרך המלך וברוך שפטרנו מהניהול של הראל שהם ואליעזר שחור
21:16 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בהצלחה רבה!!
יהודי מתוק ויקר!!
20:33 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר