אחרי שראש האופוזיציה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו דרש מחברי סיעתו להתייצב לכל הצבעות ואף הבטיח: "אני אפרסם את השמות של כל מי שיפר את הכלל הזה", האיום ממומש.
יו"ר סיעת הליכוד, ח"כ יריב לוין זעם על ההיעדרות של שישה ח"כים מההצבעה היום: "לפני מספר דקות התקיימה בכנסת הצבעה על הצעת חוק של ח"כ שמחה רוטמן מהציונות הדתית. הייתה לנו הזדמנות להנחיל לקואליציה מפלה נוספת."

"51 ח"כים מהאופוזיציה הצביעו בעד החוק, ו-55 מהקואליציה התנגדו. הדבר נפל בגלל 6 חברי כנסת של הליכוד שלא הגיעו להצבעה, וכתוצאה מכך לא הנחלנו לקואליציה הפסד כואב נוסף."
"זה מרגיז במיוחד מכיוון שהשבוע היה צורך בגיוס להצבעות רק להיום. יום אחד בלבד. חברי הכנסת שלא הגיעו הם: אופיר אקוניס, דוד ביטן, ניר ברקת, יואב גלנט, גילה גמליאל ואורלי לוי אבקסיס."
אחרי פרסום ההודעה, הגיב ח"כ אופיר אקוניס: "מצער ומביך שהודעות מנגנון המלשינון הפכו לשגרה בסיעת הליכוד. ודאי כשאינן מדויקות, משום שיצאו בזמן שכבר הייתי בבניין – וגם בהצבעה. המלשינון הוא כלי מכוער ומיותר ומעולם לא היה חלק מדרך הליכוד"
החוק של רוטמן שנפל ביקש לחייב את הממשלה לפרסם פרוטוקולים של ההמלצות שניתנו לחברי ועדת שרים לחקיקה, לטובת שקיפות ציבורית ועל מנת לאפשר לח"כים להבין מה היו השיקולים בהצבעה החשאית.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
נתניהו: "אין קיזוזים, אין נסיעות"
כאמור בישיבת הסיעה הקודמת, נתניהו פנה לחברי הכנסת ודרש מהם שלא להיעדר מההצבעות, ואיים בסנקציות, לדבריו הוא בעצמו שינה את תוכניותיו: "ביטלתי נסיעה ללונדון כי לא יכולתי להבטיח ב100% שאגיע בזמן לכנסת. אני מבקש מכם להקפיד באותה מידה."
"אני דורש מכולם להתייצב בכנסת. אין קיזוזים, אין נסיעות – פשוט כולם פה נמצאים בכנסת בנוכחות חובה. אני אפרסם את השמות של כל מי שיפר את הכלל הזה. אנחנו יחידה לוחמת ואופוזיציה מאוחדת. "
מה דעתך בנושא?
9 תגובות
2 דיונים
אסף יוסף כהן
רק הלקקנים שלך הגיעו ידיקטטור.עבר זמנך
19:13 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
על מה המשכורת הולכת?
כנראה שיש לח"כים דבורים יותר חשובים לעשות מאשר להיות חברי כנסת
15:31 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צער בעלי חיים
עליבותו של ביבי נמאסה גם על הליכוד
14:57 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמעון
בתגובה ל: צער בעלי חיים
אתה צודק כשימך כן אתה
15:37 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טוני
לא פראייר. יפה.
14:39 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אורח
תבדקו כמה פעמים היא הבריזה והתקזזה מהצבעות. אסור לבחור בה בפריימריס.
14:23 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
Aladdin
מתי יוסי כהן , הדוגמן השרמנטי מצטרף לליכוד ?
13:43 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חד
ביבי והליכוד - קורח ועדתו
13:38 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מה זה משנה
בתגובה ל: חד
הפוך גוטה ,הפוך.
18:30 22.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר