הח"כית של מרצ הפתיעה: "חייבים לבדוק את זה"
לקראת סוף הדיון הסוער על פרשת מותו של אהוביה סנדק ז"ל, ביקשה חברת הכנסת גבי לסקי ממרצ להצטרף לדרישה לחקר האמת: "אם יש אשמים חייבים להביא אותם לדין"

דיון מיוחד נערך היום (שלישי) בכנסת בישיבת משותפת של ועדת חוץ וביטחון עם ועדת ביטחון פנים, לבחינת אירוע מותו של אהוביה סנדק ז"ל, והחקירה שטרם הסתיימה בנידון.
אחת המשתתפות שהגיעה והפתיעה רבים הייתה ח"כ גבי לסקי (מרצ), הידועה בעמדות השמאל הקיצוניות שלה, בייחוד נגד מתיישבי יהודה ושומרון.
עם זאת, היא בחרה להגיע והבהיר כי פרשת מותו של סנדק הוא לא עניין פוליטי, וגם היא דורשת תשובות.
לסקי: "אין שום סיבה בעולם שנער לא מהווה סכנה , הוא לא יחזור הביתה בשלום. שנה אחרי האירוע הטראגי ועדיין אין תשובות או כתבי אישום."
"אני באמת קוראת מכאן לסיים את ההליכים מיד, כדי להתחיל את תהליכי הריפוי, בלי שום קשר למה אני חושבת על נערי הגבעות, זה לא מה שרוב האנשים בחדר הזה חושבים, אבל זה לא קשור".
"כאשר נער מוצא את עצמו מת בגלל אירוע שהוא לא היווה בו סכנה – חייבים לבדוק את זה, ואם יש אשמים חייבים להביא אותם לדין".
"פשוט באו ומרחו אותנו"
הדיון ביוזמתו של ח"כ איתמר בין גביר, עורר סערה רבה לאחר שהתברר שאף אחד מהגורמים הרשמיים שהוזמנו לדיון, לא הסכים לספק תשובות ראויות לשאלות חברי הכנסת.
בן גביר אמר במהלך הישיבה: "הסיפור של אהוביה אינו סיפור פרטי. זה סיפור של שסע. הדם מותר. הנערים האלה הופכים לאזרחים. כשאזרח מרגיש שדמו מותר, אין דין ואין דיין, זה מוליד תסכול, רגשות קיפוח ואפליה. יש לזה השלכות לא פשוטות. החקירה היא שערוריה. כששוטרי מג"ב הרגו מחבל בצדק בשער שכם, הזמינו אותם באותו לילה לחקירה, כי אדם נהרג. כאן נער נהרג וראשת מח"ש החליטה בהחלטה שאני לא תופס, לא לחקור אותם".

צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת
בתום הדיון אמרה ח"כ מירב בן ארי, יו"ר ועדת ביטחון פנים: "13 חברי כנסת היו כאן היום זה המון וזה מראה לך כמה חברי כנסת רוצים את הצדק. הדיון לא כיבד את הישיבה הזו של שתי ועדות בכנסת. לא קיבלנו תשובות לכלום, פשוט באו ומרחו אותנו. לא צריך להיות עו"ד להבין שיש כאן בעיה אמיתית."

צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת
יו"ר ועדת חוץ וביטחון, רם בן ברק אמר בסיכום: "לא תם ולא נשלם. נקבע פגישה עם שר המשפטים ונבקש תשובות למה נציגיו כאן לא נתנו תשובות. נדרוש שהחקירה הזו תסתיים וההורים יקבלו תשובות, והציבור יקבל תשובות, ומקווה שסנדק יהיה האחרון בסיפור הזה, כי זה סיפור כואב מאוד."
"אני שמח מאוד שאין כאן עניין של ימין ושמאל. אף אחד, מכל צד, לא רוצה שנער לא יגיע הביתה מסיבה כזו או אחרת. זה לא קביל לחלוטין. לוקח יותר מדי זמן, והחלטות קשות ככל שיהיו, צריכים לקבל אותן".
עו"ד אריאל עטרי שמייצג את משפחת סנדק מטעם ארגון חוננו אמר במהלך הדיון כי "עד כה לא ניתן מענה מדוע לא נערכה בדיקה האם יש משהו מתחת לרכב. תפקידו של שוטר הוא לגשת ולעשות את הבדיקה הזאת. אם היו עושים את הבדיקה יכול להיות שלא היינו פה. כמו כן, בדיווח הראשוני השוטרים לא מספרים שהם ניגחו את הרכב, רק לאחר בדיקה של בוחן תנועה ועדויות, הם שינו את גרסתם".
בהמשך דבריו ממשיך עו"ד עטרי למנות את הבעיות בטיפול של מח"ש. לדבריו "כשהם מגיעים למח"ש לא גובים מהם עדות אלא משחררים אותם הביתה, וזה דבר חסר תקדים. הגרסה שמגיעים השוטרים למחורת היא כבר מתואמת ושונה ויש כאן בעיה. המקרה של אהוביה היא מקרה קיצון למה שקורה היום במח"ש, הם לא אוהבים ביקורת. אנחנו למעלה מחצי שנה מחכים להכרעה אצל פרקליט המדינה, החקירה מזמן הסתיימה, וצריך כבר לקבל החלטות ושמח"ש והרפקליטות יספקו תשובות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו