7 מתכונים למרקים שיחממו אתכם בסופה - סרוגים
newsletter preview

תהיו הראשונים להתעדכן!

נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.

7 מתכונים למרקים שיחממו אתכם בסופה

סופת "כרמל" כאן וזה הזמן המושלם להישאר בבית ולהכין מרק ביתי מחמם ומנחם כשמזג האוויר בחוץ סוער | אספנו לכם 10 מתכונים למרקים מנצחים

קשת ברגסון, חדשות סרוגים
7 מתכונים למרקים שיחממו אתכם בסופה
  (צילום: שאטרסטוק)

מזג האוויר הסוער הוא התירוץ המושלם להכין מרק חדש שעדין לא ניסיתם, במיוחד לצורך כך, ליקטנו לכם 7 מתכונים למרקים מנצחים:

מרק אפונה

למרק אפונה מנצח שתוכלו להכין בפחות מ-30 דקות.

מצרכים:

1 כף שמן זית
1/2 בצל, קצוץ
1 שן שום, כתושה
300 גרם אפונה קפואה, מופשרת
2 כוסות ציר מרק ירקות או מים + מעט אבקת מרק
מלח ופלפל שחור לפי טעם

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול על אש בינונית-גבוהה, מחממים את השמן, ומטגנים את הבצל במשך 7-10 דקות, עד לריכוך. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה עד שהוא ריחני.

2. מוסיפים את האפונה וציר המרק, וממשיכים לבשל עד לבעבוע. לאחר מכן מסירים מהאש.

3. במוט בלנדר או במעבד מזון, טוחנים את המרק עד למרקם הרצוי.

4. מחזירים את המרק לאש, ומחממים על אש בינונית תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שהמרק מבעבע וחם. ניתן להוסיף ציר מרק או מים לדילול המרקם.

5. מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומסירים מהאש. מחלקים בין קעריות אישיות, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.


מרק מינסטרונה

סיר מרק מנחם וטעים, שיש בו הכול. כך תכינו שלב אחרי שלב את המרק האיטלקי שמשלב פסטה ומרק ירקות בצורה הכי מושלמת שתוכלו לבקש.

למתכון המלא:

עוד באותו נושא

ארוחה שלמה בסיר אחד: מתכון למרק מינסטרונה


מתכון למרק פטריות

מרק חלבי ועשיר שכולם ישמחו לחסל בשמחה, הבונוס אפשר להכין אותו תוך פחות מ-40 דקות.

מצרכים:

1 סלסלת פטריות שמפיניון
1 סלסלת פטריות פורטבלו
2 בצלים לבנים, קצוצים דק
מלח ופלפל לבן
קמצוץ אגוז מוסקט
100 גרם חמאה1/2 כוס יין לבן (לא חובה)
1 ו-1/4 ציר ירקות או ליטר מים + 2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות/ירקות או עוף (פרווה)
250 מ"ל שמנת מתוקה

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1. בסיר מרק עמוק, ממיסים את החמאה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד לשקיפות. לאחר מכן קוצצים את הפטריות לקוביות ומערבבים אותן יחד עם הבצל בסיר.

2. מוסיפים לסיר את התיבול ובמידה ובחרתם גם את היין הלבן, נותנים לו להתאדות במשך כ-3 דקות.

3. יוצקים על הכל את המים הרותחים יחד עם אבקת מרק הפטריות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 30 דקות.

4. מסירים מהאש את המרק ובמידה ורוצים מרק במחית סמיכה במיוחד, טוחנים את תכולת הסיר במקל בלנדר.


לא מספיק שיש סופה, ההמלצות מבחינת קורונה הן לא לטוס. אז אנחנו לגמרי מזמינים אתכם לטעום עולם במטבח הביתי שלכם עם מרק פו וייטנאמי עם ג'ינג'ר וצ'ילי פיקנטי שיחמם לכם את החורף והבטן.

למתכון המלא:

עוד באותו נושא

היישר מוייטנאם: מתכון למרק נודלס פיקנטי


מצרכים:

3/4 ק"ג דלעת קלופה וחתוכה לקוביות
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
2 גזרים קלופים וחתוכים
1 בצל חתוך לקוביות
1 ליטר מים
תבלינים: מלח ופלפל לפי הטעם + 2 כפות אבקת מרק עוף (פרווה).

לשדרוג: ניתן להוסיף מעט אגוז מוסקט או כפית קינמון.

(צילום: שטארסטוק)

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר רחב וגבוה למספר דקות. מטגנים עם מעט שמן את קוביות הבצל, משאירים לדקה כדי שיפרישו את הנוזלים לתוספת טעם. לאחר מכן מנמיכים לאש בינונית

2. מאדים את הבצל עד לשקיפות, מוסיפים את הגזרים, הבטטות והדלעת

3. מאדים קלות, מוסיפים את המים, המלח, הפלפל ואבקת המרק. על אש בנונית מבשלים את כל הירקות (כ-20 דקות) עד לריכוך

4. כשהירקות רכים מקררים מעט את המרק וטוחנים עם מוט בלנדר חשמלי בפולסים קצרים עד למרקם הרצוי

5. לאחר הטחינה ניתן להוסיף מעט אגוז מוסקט מגורד/קינמון להוספת טעם ולבשל לעוד 10 דקות נוספות


אתם בטח מכירים עשרות מתכונים למרקים. אבל מרק אפרגוס כבר ניסיתם? פנקו את עצמכם במרק מקורי במיוחד: מרק אספרגוס חלבי, טעים במיוחד וקל להכנה.

למתכון המלא:

עוד באותו נושא

לא רק כתוספת: מרק אספרגוס חלומי


מרק חומוס ועגבניות טעים, מזין ועשיר בחלבון

יש כל כך הרבה מתכונים למרקים ברחבי הרשת, אבל מה עם מתכונים בריאים ומזינים? קבלו מתכון למרק בריא במיוחד:

מרכיבים:

2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים דק
2 שיני שום, קצוצות דק
4 כפיות בהרט
1 פחית (400 גרם) עגבניות משומרות קצוצות
400 גרם גרגירי חומוס מבושלים קפואים
2 ½ -3 כוסות מים או ציר ירקות
½ לימון סחוט טרי
2 כפות מדידה אבקת מרק עגבניות גורמה
3 כפות מדידה אבקת חלבון
2 כפות עלי כוסברה, קצוצים דק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם.

אופן ההכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר מעל להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים 10 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
  2. מוסיפים את הבהרט, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את העגבניות המשומרות עם כל הנוזלים, גרגירי החומוס והמים (או ציר הירקות) ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.
  4. מוסיפים את מיץ הלימון, אבקת מרק עגבניות, אבקת חלבון וכוסברה הקצוצה ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

המתכון באדיבות: חברת הרבלייף

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו