על רקע תחלואת הקורונה הגואה, ומכת הבידודים בכנסת שהכניס לפחות 10 ח"כים גם לבידוד, הקואליציה והאופוזיציה הצליחו להגיע השבוע להסכמה על סדר יום שיעלה במליאת הכנסת.

מדובר במהלך יחסית חריג שכמעט לא נראה מאז הקמת הממשלה, אך בשל האירוע החריג בכנסת, המתמודדת עם מבודדים רבים, יו"ר הקואליציה עידית סילמן ומרכז האופוזיציה יריב לוין הצליחו לחתום על שיתוף פעולה למשך השבוע הקרוב.

המסמך בין לוין לסילמן

היום (שני) יעלו רק שתי הצעות חוק מוסכמות: הראשונה תיקון לחוק סמכויות הקורונה, והשנייה הצעת חוק הנכים (תגמולים ושיקום). בניגוד לכוונה המקורית, דיון "40 חתימות" בהשתתפות ראש הממשלה בנט יידחה לשבוע הבא.

גם בישיבת המליאה מחר תעלה החוק להארכת גיל הפרישה להורה שילדו נפטר, הצעה שמוסכמת על שני הצדדים.

בין הקואליציה לאופוזיציה הוסכם גם כי ביום רביעי תעלה חקיקה פרטית אך ללא חקיקה ממשלתית מוסכמת. כמו כן צפוי לעלות הצעה לסדר שהעלתה ח"כ אורית סטרוק, וזמן שאילות לשרים.

עד יום רביעי חלק ניכר מאותם חברי כנסת כבר צפויים לסיים את הבידוד ולכן הליך ההצבעה יהיה פשוט יותר.