אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מצאנו בשבילכם את המרק המושלם לסערה

הסופה "כרמל" כבר כאן וזה התירוץ המושלם להישאר בבית החמים והנעים. במיוחד לכבוד מזג האוויר הסוער מצאנו לכם מתכון מושלם: מרק עגבניות איטלקי בכיכר לחם כפרי

מצאנו בשבילכם את המרק המושלם לסערה
  (צילום: בלה איטליה)

אין דבר יותר מנחם ומפנק לאכול כשסערה משתוללת בחוץ ממרק עגבניות מהביל. מצאנו לכם את המתכון המושלם למרק עגבניות איטלקי בכיכר לחם כפרי.

מרכיבים:

3 כיכרות לחם מחמצת עגול
4 כפות שמן זית "זיתא"
1 בצל בנוני חתוך לקוביות קטנות
5 שיני שום קצוצות
3 פחיות של עגבניות מרוסקות "בלה איטליה"  סה"כ כ- 1200 גר' (400 גר' פחית)
1 כף רסק עגבניות "בלה איטליה"
2 כפות של עשבי גינה טריים קצוצים; אורגנו/בזיליקום/ טימין (אפשר גם את כולם או מה שזמין)
כוס מים
מלח ופלפל לפי הטעם
פרמז'ן לפיזור מעל המרק

(צילום: בלה איטליה)

אופן ההכנה:

בסיר על אש בנונית מוספים את השמן זית ואת הבצל ומערבבים עד להזהבה. מוסיפים את השום הקצוץ למשך 2 דקות.

מכניסים פנימה את העגבניות המרוסקות ומוספים כוס מים, מוספים מלח ופלפל שחור, מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך 30 דקות. מוסיפים פנימה את עשבי הגינה, טועמים אם יש צורך בתוספת מלח או פלפל שחור.

בעזרת סכין משוננת ללחם חותכים את החלק העליון, ומפלטים את הכיכר לחם מבפנים (את ליבת הלחם מומלץ לטבול במרק, או להכין ממנה קרוטונים)

ניצוק את המרק ללחם ונוסיף כף פרמז'ן מגורד מעל. נקשט בעלה מעשבי התיבול ושלוש טיפות של שמן זית.

בתאבון!


המתכון באדיבות: בני פרי שף זיתא ובלה איטליה

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו