כשמזג האוויר בחוץ סוער, זה הזמן המושלם להתחמם בבית. במיוחד לסופה הקרובה, קבלו מתכון למרק דלעת עם ג'ינג'ר וחתיכות לחם.

מצרכים:

למרק:

  • שמן זית
  • 1 דלעת
  • 1 בצל
  • 1 ג'ינג'ר קטן
  • 500 גרם אגוז מוסקט
  • 150 מ"ל שמנת מתוקה
  • 800 מ"ל בסיס מרק ירקות
  • 100 מ"ל מיץ תפוזים
  • 100 מ"ל משקה ג'ינג'ר אייל

לקוביות הלחם:

  • קוביות לחם
  • שמן זית
  • פלפל
  • שמן דלעת
(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

  1. נקלף את הדלעת, הבצל והגינג'ר ונחתוך לחתיכות קטנות
  2. נטגן בשמן זית קלות, נוסיף את מיץ התפוזים ואת משקה הג'ינג'ר אייל ונערבב
  3. נצמצם את המרק וניצוק את בסיס מרק הירקות לתערובת
  4. נבשל את המרק עד שהדלעת רכה, נוסיף את השמנת המתוקה ונבשל חמש דקות נוספות
  5. נוריד מהאש, נתבל במלח ופלפל ונרסק את המרק בעזרת מיקסר מוט
  6. את קוביות הלחם נמרח בשמן זית ושמן דלעת, נתבל במלח ופלפל ונכניס לתנור עד שישחימו
  7. נגיש את המרק בתוספת קוביות הלחם ובתיאבון

המתכון באדיבות המותג beko