ראש הממשלה, נפתלי בנט, בירך את כוחות הביטחון על תפיסת המחבלים החשודים בביצוע הפיגוע בשומרון, בו נרצח יהודה דימנטמן ז"ל.

רה"מ שהה הלילה בחפ"ק המבצעים המיוחדים של שירות הביטחון הכללי (שב"כ) לאורך כל המבצע לתפיסת החוליה.

"אני מברך את שב"כ, צה"ל וימ"מ על סגירת מעגל מהירה, בשילוב זרועות ובשיתוף פעולה, שהביאו לתפיסת המחבלים מהפיגוע בשומרון", אמר בנט.

"יידע כל מחבל כי מדינת ישראל תבוא עמו חשבון. אי אפשר להסתתר לאורך זמן. כל מחבל צריך לדעת שהוא על זמן שאול. אני מבקש למסור למשפחתו של יהודה דימנטמן הי"ד – הכאב עצום, אבל הטרור לא ינצח ולא יזיז אותנו ממקומנו".

רה"מ בנט נכח בחפ"ק לאורך כל שעות המבצע וקיבל סקירה מבכירי השב"כ על המאמץ המודיעיני והמבצעי שהוביל למעצר.

בחפ"ק נכחו ראש השב"כ וסגנו, אלוף פיקוד מרכז, מפקד אוגדת איו"ש, מפקד הימ"מ, מפקדים בשב"כ וגורמים נוספים.

כזכור, הלילה (בין שבת לראשון) התקיים מבצע בכפר סילת אל חארתיה במרחב החטיבה המרחבית "מנשה", במהלכו כוחות שב"כ, צה"ל וימ"מ עצרו את ארבעת החשודים בפיגוע הירי בו נרצח יהודה דימנטמן ז״ל סמוך לחומש. החשודים הועברו להמשך חקירת כוחות הביטחון והוסגרו אמצעי הלחימה של החשודים ששימשו לביצוע הפיגוע.