מבזקים
סרוגים
"רף חדש של ענישה"

הפרקליטות דורשת מעל 24 שנות מאסר לאביעד משה

הפרקליטות ביקשה מבית המשפט לגזור עונש של 24 עד 27 שנות מאסר על אביעד משה, שהורשע בנסיון הרצח של שירה איסקוב ובהתעללות בבנם. לטענתם, "צריך להציב רף חדש של ענישה"

י"ב טבת התשפ"ב
הפרקליטות דורשת מעל 24 שנות מאסר לאביעד משה
הפרקליטות דורשת מעל 24 שנות מאסר לאביעד משה צילום: (צילום: פלאש 90)

פרקליטות מחוז דרום ביקשה מבית המשפט לגזור עונש של בין 24 ל-27 שנות מאסר על אביעד משה, שהורשע בניסיון הרצח של שירה איסקוב בביתם בשנה שעברה וכן בהתעללות בבנם שהיה עד לאירוע הקשה. בדיון הטיעונים לעונש שנערך היום (חמישי) בבאר שבע הפרקליטות הסבירה כי מדובר בצבירה של העונשים החמורים ביותר שניתן לתת לשתי העבירות שבהם הורשע.

בפרקליטות מקווים שהעונש החמור יעורר הרתעה ויסייע למנוע מקרים דומים בעתיד. בבקשת העונש נכתב כי "צריך להציב רף חדש של ענישה, דווקא כי הפגיעה היא מבפנים, הכי קרוב לך. הפגיעה היא לא רק פיזית. צריך להתחיל את החיים מאפס".

אישום נגד אביעד משה: דקר כי אשתו רצתה להתגרש
אישום נגד אביעד משה: דקר כי אשתו רצתה להתגרשצילום: אישום נגד אביעד משה: דקר כי אשתו רצתה להתגרש

נציגת הפרקליטות, עו"ד מיטל אולק אמויאל, אמרה כי "ביקשנו שבית המשפט ייצור הלימה בין אמירות על חומרה ואכזריות לבין העונש שיוטל. התקשינו למצוא מקרה כה חמור. מאחר שלא מצאנו שום פסיקה שבה נאשם הורשע בנוסף בהתעללות בקטין, בנסיבות כאלה יש כאן נפגע עבירה נוסף. צריך לקבוע רף חדש של ענישה. אנו מבקשים מבית המשפט ללכת צעד נוסף לרמת הענישה".

לדבריה, "יש מגמת עלייה ברורה במקרי אלימות נגד נשים בשנים האחרונות. צריך לסמן את המגמה לשינוי להחמרה משמעותית כלפי מי שביקשו לרצוח ועשו את המעשים החמורים ביותר כלפי בנות זוגן, והעונשים צריכים להיות בהתאם".

אביעד משה הפרקליטות מאסר שירה איסקוב