חדשות

עבאס תמך במתנחלים; טיבי התפוצץ:אמירה שערורייתית

יו"ר רע"מ מנסור עבאס התייחס לדבריו של עמר בר לב, וגינה את ההכללה על המתנחלים. אחמד טיבי תקף את עבאס ואמר: "התבטאות שערורייתית של ח"כ ערבי"

עבאס תמך במתנחלים; טיבי התפוצץ:אמירה שערורייתית
צילום: (צילום: יונתן זינדל/ פלאש90)

חבר הכנסת מנסור עבאס, סיפק הבוקר התבטאות מפתיעה בתגובה לדבריו של השר עמר בר לב נגד מתיישבי יו"ש, וחטף אש מח"כ אחמד טיבי.

בנצי רובין, אוריאל בארי

עבאס התייחס ב'כאן רשת ב' לדבריו של בר לב על אלימות המתנחלים ואמר: "אסור להכליל על אף ציבור, לא על מתנחלים, לא על חרדים ולא על ערבים".

עבאס המשיך ואמר כי "השיח הפוליטי בכנסת הוא שיח אלים, ח"כים לא חושבים פעמיים לפני שהם תוקפים את הצד השני".

עבאס טעות הצבעה
עבאס טעות הצבעה| צילום: עבאס מתבלבל בהצבעה (צילום: ערוץ הכנסת)

מי שתקף בחריפות את דבריו של עבאס, הוא, כאמור, אחמד טיבי, שאמר: "זו התבטאות שערורייתית של ח"כ ערבי. נוכחות המתנחלים בשטחים הכבושים היא פשע על פי החוק הבין-לאומי. המתנחלים, שגוזלים אדמות או פוגעים בפלסטינים פיזית או מקימים התנחלויות, עושים זאת באלימות וכוח".

דבריו של עבאס מגיעים, כאמור, אחרי הסערה שעורר השר לבטחון פנים עמר בר לב, שסיפר כי הוא הוא נפגש עם תת מזכיר המדינה האמריקנית ושוחח איתה על אלימות המתנחלים.

"מגבלת תווים בטוויטר": התירוץ ההזוי של עמר בר לב

בר לב סירב להתנצל ושלח את המוחים על דבריו "לשתות כוס מים", כדבריו. בנוסף, כשנשאל בראיון לעיתון 'ידיעות אחרונות', האם לא היה עדיף לשוחח איתה על האלימות של הפלסטינים ועל גל הפיגועים של השבועות האחרונים, סיפר בר לב תשובה הזויה ואמר כי "בטוויטר יש מגבלה של תווים".

תגובות

28
20
צי,
17.12.21

לפי החוק הבינלאומי אין כיבוש ישראלי. יש כיבוש ערבי. ארץ ישראל כולה של עם ישראל 4000 שנים. הערבים הובאו לכאן על ידי הטורקים לפני כ 150 שנים.

19
אא
17.12.21

עומר בר לב אין לך לב פחחחח זבלל

18
פחחחח
17.12.21

אאא