מבזקים
סרוגים

מיוחד: זהו זה במחווה לגשש החיוור והתרנגולים | צפו

חמישים ושמונה שנים אחרי שחברי הגשש החיוור נפגשו לראשונה, עושים להם כבוד בתוכנית הקרובה של "זהו זה" עם ביצוע מיוחד ללהיט "פנס בודד". האזינו

י"א טבת התשפ"ב
מיוחד: זהו זה במחווה לגשש החיוור והתרנגולים | צפו
מיוחד: זהו זה במחווה לגשש החיוור והתרנגולים | צפו צילום: (צילום: משה שי / פלאש 90)

אחרי לא מעט ביצועים מיוחדים ללהיטים נושנים, חברי "זהו זה" מחדשים הפעם את הלהיט של להקת התרנגולים, שזכה לביצוע זכור של שלישיית הגשש החיוור: "פנס בודד".

חברי זהו זה (צילום: באדיבות כאן 11)

היה היה פנס בודד בקצה שכונה

לפני 58 שנים, התרנגולים עלו בתוכנית שניה, בה גברי בנאי הצטרף לחברי הלהקה הוותיקים – שייקה לוי וישראל פוליאקוב. השלישיה הזו תהפוך זמן לא רב אחרי התוכנית לשלישייה האייקונית – הגשש החיוור.

את השיר "פנס בודד" כתב חיים גורי והלחין סשה ארגוב, כמו את כל שאר שירי התוכנית. בשיר מתוארים שלבי ההתבגרות מילדות לצד פנס בודד שצופה על הנעשה.

התרנגולים התפרקו אחרי התוכנית השנייה, ואז אברהם דשא, שהיה אמרגן הלהקה, החליט להקים את הגשש החיוור. התוכנית הראשונה שלהם, ביצעה השלישייה גרסה חדשה לשיר, שנכנסה לתקליט הראשון שלהם.

האזינו לביצוע המיוחד של זהו זה

ביצוע נוסף, מיוחד ומרגש, היה ב-2007, כשגברי ושייקה ביצעו אותו בטקס שנערך לפני הלוויתו של חברם לשלישיה ישראל פוליאקוב.

חברי "זהו זה": גידי גוב, אבי קושניר, שלמה בראבא, מוני מושונוב, ודובל'ה גליקמן יחזרו אל השיר ויבצעו אותו במסגרת התוכנית שתשודר ביום חמישי בשעה 21:15 לאחר מהדורת "חדשות הערב".

הגשש החיוור היה היה פנס בודד בקצה שכונה התרנגולים זהו זה פנס בודד