ראש הממשלה נפתלי בנט הגיב היום (רביעי) לאיומים של מתנגדי החיסונים כלפי הרב חיים קנייבסקי, זאת בעקבות קריאתו הפומבית בעד חיסון ילדים. בדבריו גינה את ההתנהלות כלפי גדול הדור החרדי.
"הרב קנייבסקי נתון לאיומים וגידופים לאחר שהצהיר על תמיכתו המלאה בחיסוני ילדים, כי חשב על שלום הציבור ועל שלום קהילתו. זה דבר שלא יעלה על הדעת" הבהיר בנט. "אני מחזק אותו ומעריך את פועלו בשמירה על בריאות אזרחי ישראל".

כזכור, אמש דווח בעיתון 'ידיעות אחרונות' כי בעקבות קריאתו הפומבית בעד חיסון ילדים, סופג הרב קנייבסקי הכפשות, פייק ניוז, שמות גנאי ואיומים. יענקי קנייבסקי, נכשו של הרב, ספג לאחרונה קריאות "אתם רוצחים" ו"יש דם ילדים על הידיים שלכם", לצד איומים כמו "נגיע אליכם" ו"איחולים" כמו "יאנסו את הילדים שלך".

בנוסף, בהודעות SMS שנשלחו לבני משפחה נוספים, חלקן בשעות לילה מאוחרות, נכתב: "ימחה שמך", "נבל" ו"עמלק", בתוספת האיום המרומז "יש דין ויש דיין".
בהודעה נוספת שנשלחה אליו נכתב: "מכרת את עם ישראל בשביל בצע כסף. השתמשת בסבא שלך בשביל למכור את הילדים הקטנים ולהכניס להם זריקות. מה אתה חושב, שאין אלוהים בשמיים? אל תשכח שגם עשיו היה הבן של יצחק. כשמדובר בדיני נפשות, אין פרוטקציות אצל הקדוש ברוך הוא".

מוקד נוסף דרכו תוקפים מתנגדי החיסונים את הרב ובני ביתו, הוא המוקד הטלפוני המשמש למכירת ספריו של הרב. מפעילי המוקד מספרים כי הם נאלצים מדי יום למחוק הודעות קוליות רבות שמשאירים מתנגדי החיסונים – אשר נראה כי מטרתם אינה רק הבעת מחאה, אלא גם השבתת המערכת.
באחת ההקלטות שהתקבלה נדרשים הסובבים אותו, תוך הפעלת לחץ ואיומים, לפרסם בשמו כי הוא דווקא מתנגד לחיסונים: "אם לא תצא הכחשה שרב חיים בחיים לא אמר 'תן כתף', אז בסיבוב ראשון הדפים שלכם (העלונים עם דברי התורה של הרב שמופצים לציבור) יילכו לפח הזבל, ובסיבוב השני – נחכה ונראה. זהו אולטימטום שאתם חוזרים בכם. תפסיקו לבזות את הסבא (קנייבסקי). אוסף של חלאות".





תגובות
לא יעלה על הדעת שמישהו עם מוח בראשו מקשיב לרב מופלג בשנים אם לקחת חיסון גנטי חדש. הפכו רבנים שלהם לעבודה זרה ממש. אגב, הרב קנייבסקי לא מבין מה קורה סביביו ונכדו ינקי הרשע עושה מניפלציות עליו.
ידוע שעמלקים כמוך יצוצו באחרית הימים,אבל בעזרת הרבנים שלנו אנחנו נשמיד אותך ואת מי שעשו עמלקי כמוך,ונחזיר את גופותכם להר שעיר,שם כל הזבלים כמוכם שעירים לעזאזל,יחד עם מי שהמליטה אותך זבל חארה מסריח,
לא מאמין שמישהו מאיים על הרב קנייבסקי. לדעתי זה פייק ניוז של בנט הנוכל
- נכון... כי יש לנו ממשלה מחורבנט
יוסף מתקן את יעקב אביו ומורו וגדול הדור לאחר שיעקב אבינו שם את ימינו על אפרים ולא על מנשה הבכור , יוסף הצדיק מעיד ומעיר בפסקנות לאביו ורבו שהוא לכאורה טועה : "וַיֹּאמֶר יוֹסֵף אֶל אָבִיו לֹא כֵן אָבִי כִּי זֶה הַבְּכֹר שִׂים יְמִינְךָ עַל רֹאשׁוֹ:" יעקב מסרב לתקן את החלטתו לאחר שמאשר שהוא יודע את כל העובדות לאשורן : וַיְמָאֵן אָבִיו וַיֹּאמֶר יָדַעְתִּי בְנִי יָדַעְתִּי...מכאן נלמד שבענייני עובדות שעשויות להן השלכות על פיקוח נפש, יש חובה ליידע אפילו את משה רבנו, ולו יש חובה להשמיע לפני שהוא מחליט שאכן הוא יודע את העובדות הנטענות ובכל זאת מחליט מה שמחליט...ואז עלינו לקבל בלב שלם, אפילו אומר לך על ימין שהוא שמאל ועל שמאל שהוא ימין...כלומר גם כשאתה ממשיך לדעת את העובדות קבל את פסיקת הגדול! אלא שזה בוודאי ובאופן ברור לחלוטין לא המקרה שלנו. העסקנים מביאים בפניהם מומחים מטעם משרד הבריאות מתוך המשך מתן אמון עיוור בהחלטות כשהמציאות העובדתית יש ויש מה להציג ולא מציגים, לא מ