הפרשן המדיני של אתר וואלה, ומחבר הספר הסכמי השלום של טראמפ, ברק רביד, הגיע לאולפן סרוגים לראיון נרחב על ספרו החדש בו הוא חושף פרטים חדשים ומסעירים על מאחורי הקלעים של הסכמי אברהם ההיסטוריים ויחסי נתניהו- טראמפ.

במהלך הריאיון, רביד מספר כי במהלך כתיבת הספר הוא ראיין 50 אנשים ביניהם כלל השחקנים המרכזיים שעסקו בהסכמי השלום ביניהם דונלד טראמפ,  ויועציו ג'ארד קושנר ואבי ברקוביץ וכן ראש המל"ל לשעבר מאיר בן שבת, שגריר ארה"ב בישראל דיויד פרידמן ורבים נוספים.

רביד חושף בראיון כי יחסי טראמפ ונתניהו התערערו כבר בשנה הראשונה של כהונת טראמפ. " גם טראמפ וגם נתניהו דיגמנו החוצה מערכת יחסים קרובה כי לטרמפ היה את הבייס האוונגליסטי שאהב את נתניהו,  ולנתניהו היה את הבייס הליכודי שאהב את טראמפ, זה היה מאוד יעיל לשיקולים פוליטיים פנימיים אבל כבר מהשנה הראשונה טראמפ הבין שנתניהו לא רציני בנושא הפלסטיני, שהוא לא באמת רצה עסקה, טראמפ באמת רצה הסכם שלום היסטורי בין ישראל לפלסטינים".

עוד הוסיף רביד: "טראמפ הרגיש שנתניהו מנצל אותו בנושא האיראני, טראמפ הרגיש שנתניהו מוכן להילחם באיראן עד אחרון החיילים האמריקאים וטראמפ לא אהב את זה".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ברק-רביד~1

"הסכמי אברהם כמוצא אחרון, סוג של פוקס"

ברק רביד חושף בראיון כי הסכמי אברהם נולדו מתוך משבר גדול בין נתניהו לטראמפ. "נתניהו איים שהוא ילך לסיפוח חד צדדי נגד עמדת טראמפ, ואז אבי ברקוביץ' אמר לו אם אתה תלך על זה הנשיא יצייץ נגדך באופן פומבי, נתניהו שקל את זה למרות זאת. בפגישה האחרונה ברקוביץ' הציע לנתניהו לרדת מהסיפוח בתמורה לנורמליזציה עם איחוד האמירויות, הוא שלף את זה כמוצא אחרון, ואז בחזרה לוושניגטון ב-1 ליולי ותוך כדי שהוא נוסע, הוא מקבל טלפון משגריר איחוד האמירויות בוושינגטון שאומר אולי נציע לנתניהו שירד מהסיפוח ואנחנו ננרמל יחסים עם ישראל, ומהאירוע הזה שאני לא רוצה לקרוא לו פוקוס אבל זה לא יותר מפוקס, הם נכנסים למו"מ אינטינסיבי של חודש על הדבר הזה"

בנוסף, ברק רביד מספר על היחסים שהיו בין טראמפ לגנץ: "לפני הבחירות השלישיות, טראמפ רצה שגנץ ינצח את נתניהו כי הוא אמר שאיתו יהיה יותר קל להגיע לעסקה עם הפלסטינים".

עוד חשף רביד כי: "נתניהו מידר את גנץ מהמו"מ על הסכמי אברהם למרות שהיו מכתבים של האמירתיים שביקשו לעדכן את גנץ בעניין הזה".