לראשונה: מגבלות התו הירוק יחולו על קניונים
משרד הבריאות הודיע על הגבלות נוספות כלפי סרבני החיסונים - כשלראשונה התו הירוק יחול גם בקניונים. עוד הוחלט על מתווה בידוד חדש לשבים ממדינות אדומות

החמרה במגבלות: משרד הבריאות הודיע הערב (רביעי) על סדרה של מגבלות חדשות שנועדו למנוע את התפשטות הקורונה – בראשם החלת התו הירוק על קניונים ומתחמי מסחר סגורים.
ההחלטה התקבלה בתום דיון שנערך היום עם ראש הממשלה, שר הבריאות וגורמי מקצוע נוספים. יש לציין כי החלטות אלה יכנסו לתוקף לאחר אישור הממשלה ובכפוף לאישור ועדת החוקה של הכנסת.
לפי החלטת הממשלה, כללי "התו הירוק" יוחלו על כלל מתחמי המסחר הסגורים שגודלם מעל 10,000 מ"ר. בדומה לנהוג במקומות אחרים, התו הירוק יסרק על ידי אנשי הביטחון בכניסה למתחם – ולאחר האישור כל אחד יקבל צמיד שיאפשר לנוע בצורה חופשית ברחבי הקניון. הצמידים יהיו בצבעים אחידים, והצבע ישתנה באופן יומי כדי למנוע שימוש חוזר.
פטור מהצגת תו ירוק יינתן למי שיבקשו להיכנס למתחם המסחר לטובת כניסה למקום שירות חיוני בלבד. רשימת השירותים החיוניים המותרים תגובש על ידי גורמי המקצוע והייעוץ המשפטי לממשלה. אדם שייכנס למתחם המסחר לצורך קבלת שירות חיוני לא יקבל צמיד, אלא יהיה רשאי להיכנס למתחם לצורך הגעה למקום השירות החיוני ולקבלת שירות באותו מקום בלבד.
במקביל להחלת כללי "תו ירוק" במתחמי מסחר סגורים, ילדים ומבוגרים שחוסנו בחיסון ראשון בלבד יהיו זכאים לקבל תו ירוק זמני (שיהיה בתוקף ל-30 ימים ממועד קבלת החיסון הראשון).
"הסכמון" ומלוניות: מתווה הבידוד החדש
עוד הוחלט על מתווה בידוד חדש לשבים מחו"ל, אשר יעשה שימוש באפליקציית "הסכמון" שמשמשת למעקב אחרי המחויבים בבידוד במקום איכוני השב"כ. ההנחיות החדשות ייכנסו לתוקף בחצות בלילה שבין חמישי לשישי הקרוב.
לפי המתווה החדש, מחוסנים ששבים לישראל ממדינות אדומות יחתמו על "הסכמון" לאחר ביצוע הבדיקה בנתב"ג, ויכנסו לבידוד ביתי למשך 7 ימים שבסופם ידרשו לבצע בדיקת PCR נוספת. לאחר תשובה שלילית בבדיקה זו, הנ"ל ישוחררו מבידוד.
מנגד, אלו שאינם מחוסנים ושבים לישראל ממדינות אדומות – יופנו לבידוד במלונית עד לקבלת תוצאת בדיקת ה-PCR שתבוצע בנתב"ג. במידה ותוצאת הבדיקה שלילית, הם יחתמו על "הסכמון" ויועברו לבידוד ביתי להשלמת ימי הבידוד ל-7 ימים, שבסופם ידרשו לבצע בדיקת PCR נוספת לפני השחרור. במידה ותוצאת הבדיקה הראשונית תהיה חיובית, הנדבקים יישארו במלונית עד להחלמה.
בנוסף, הוחלט כי משרד הבריאות יגבש המלצה לרשימת המדינות המעודכנת, ואלו ייכנסו לתוקף בכפוף לאישור הממשלה וועדת החוקה של הכנסת. במקביל, רה"מ הנחה לבחון את הרחבת הקריטריונים להגדרת המדינות האדומות, כדי להדק את השמירה על גבולות ישראל מפני התפשטות של זן האומיקרון.
"תנאי הכרחי לסיום הבידוד"
במשרד לביטחון פנים הסבירו בהמשך כי "חתימתו של המבודד על חוזה 'ההסכמון' הינה תנאי מחייב לשם סיום בידוד במלונית מטעם המדינה ומעבר להמשך בידוד בכתובת ובמקום אשר אותו יציין המבודד. תנאי ההסכמון, מחייבים את המבודד לשתף את מיקומו באמצעות מכשיר הנייד\נייח שברשותו בכל זמן נתון בו יתבקש ע"י משטרת ישראל ובכפוף לאישור הודעת סמס הדורשת את שיתוף המקום, כך תוכל המשטרה לוודא כי המבודד שוהה במקום הבידוד עליו הצהיר עם שחרורו ממלון הבידוד".
עוד הבהירו כי "מבודד שיסרב לתנאי פיקוח טכנולוגי ולפרטים המפורטים בחוק, ייאלץ לשהות במלונית מטעם המדינה למשך כל ימי הבידוד וזאת בהוראת נציג מוסמך לכך. המשרד לבט"פ יחד עם משטרת ישראל נערכים למשימת האכיפה הטכנולוגית, לשם מניעת התפשטות וריאנט האומיקרון וביצוע משימת אכיפת המבודדים אשר משמעותית בקטיעת שרשראות ההדבקה ומנעת התפשטות הווריאנט".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו