לא ירגישו שהיא טבעונית: מתכון לעוגת גבינה - סרוגים

לא ירגישו שהיא טבעונית: מתכון לעוגת גבינה

רבים נוטים לחשוב כי אוכל טבעוני שווה ערך לאוכל שאינו טעים ומפנק. ובכן המתכון הבא יוכיח לכם אחרת, מדובר במתכון לעוגת גבינה, טעימה קלילה וקלה להכנה

קשת ברגסון, חדשות סרוגים
לא ירגישו שהיא טבעונית: מתכון לעוגת גבינה
  (צילום: Teka)

עולם הטבעונות הולך וצובר תאוצה, מחפשים מתכון טבעוני ומפנק? מתכון לעוגה שתרשים את האורחים? קבלו מתכון לעוגת גבינה טבעונית נימוחה וממכרת

מרכיבים:

125 גר' אגוזי קשיו טבעיים
250 מ"ל קרם קוקוס
200 גר' גבינת שמנת טבעונית
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
70 מ"ל סירופ אגבה
1 כף שמן קוקוס מומס
2 כפיות גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון

לבסיס העוגה:

200 גר' עוגיות טבעוניות לפי הטעם
50 גר' אגוזי מלך קלופים
65 גר' מרגרינה

(צילום: Teka)

אופן ההכנה:

השרו את הקשיו במים למשך 2-3 שעות לפני הכנת המילוי. לאחר מכן הניחו אותם במסננת ושטפו. מחממים תנור ל-180 מעלות, חום עליון ותחתון.

להכנסת הבסיס טוחנים  את העוגיות והאגוזים ומערבבים עם המרגרינה המומסת עד לקבלת בצק גמיש הניתן לעיצוב. משטחים את הבצק בצורה אחידה על בסיס תבנית עגולה עם תחתית נשלפת בקוטר 15 ס"מ, אשר מכוסה בנייר אפייה.

להכנת המלית טוחנים את אגוזי הקשיו הלחים במיקסר עם קרם הקוקוס, גבינת השמנת הטבעונית, הקורנפלור, תמצית הוניל, סירופ האגבה, שמן הקוקוס, גרידת ומיץ הלימון.

לאחר הטחינה, יוצקים את התערובת למחבת ומבשלים על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב עד להגעה למרקם חלק וקרמי. בשלב זה נוכל לטעום ולהחליט אם עלינו להוסיף ממתיק, וניל או מיץ לימון.

יוצקים את המילוי לתבנית ואופים 50-60 דקות.


המתכון באדיבות המותג: Teka

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו