חדשות

יום היסטורי: בנט ייפגש עם יורש העצר של האמירויות

היסטוריה ישראלית: מעל שנה לאחר חתימת הסכמי אברהם, ראש ממשלה ישראלי ויורש העצר של איחוד האמירויות ייפגשו לראשונה. בנט ובן זאיד ייוועדו בארמון הפרטי באבו דאבי

יום היסטורי: בנט ייפגש עם יורש העצר של האמירויות
צילום: חיים צח/ לע"מ

לאחר שנחת אתמול (א') באבו-דאבי, ראש הממשלה נפתלי בנט יקיים היום שורת פגישות מדיניות עם צמרת הממשל של איחוד האמירויות, ובראשם עם יורש העצר, שייח' מוחמד בן זאיד.

לדברי גורמים בפמליית ראש הממשלה, בנט התקבל בחום רב בשדה התעופה על ידי שר החוץ ואחיו הצעיר של יורש העצר, עבדאללה בן זאיד. בין השניים התקיימה פגישה קצרה, במהלכה ברך ראש הממשלה את שר החוץ לרגל ציון 50 שנים ליסוד המדינה.

לאחר נחיתתו אמר בנט: "אני מאוד נרגש להיות כאן, בביקור רשמי ראשון של מנהיג ישראלי כאן. אנחנו מצפים לחזק את מערכת היחסים בין המדינות".

בנט אבו דאבי
בנט אבו דאבי| צילום: בנט באבו דאבי (צילום וידאו: עומר מירון/ לע"מ, סאונד: בן פרץ/ לע"מ)

פגישה בארבע עיניים – בארמון הפרטי

הבוקר צפוי ראש הממשלה שר התעשייה וההיי-טק ואז את שרת התרבות וזה על רקע העניין המיוחד שמביעים באמירויות ברקע העסקי של רה"מ בעולם ההיי-טק, ובחדשנות ישראלית בכלל. כמו כן הפגישות צפויות להתמקד בהזדמנויות לחיזוק הקשרים הכלכליים בין שתי המדינות.

לקראת השעה 09:30, ראש הממשלה בנט יתקבל על ידי יורש העצר של איחוד האמירויות, שייח' מוחמד בן זאיד, בארמונו הפרטי באבו דאבי, שם הם יקיימו פגישה בארבע עיניים, פגישת עבודה מורחבת בהשתתפות הפמליות, ואז ארוחת צהריים משותפת

"ההשפעה של שמרית מאיר על בנט – בשורה רעה לימין"

לדברי גורמים מדיניים, פגישת המנהיגים תתמקד בחיזוק שיתוף הפעולה בין המדינות בשורה של תחומים, בדגש על יחסי המסחר.

בהמשך היום צפויה גם פגישה עם יו"ר קרן ההשקעות "מובדאלה" (Mubadala) וחבר במועצה הבכירה של אבו דאבי, ח’לדון אל מובארכ, שם בנט עתיד לדון על נושאים כלכליים והשקעות הדדיות בישראל ובאיחוד האמירויות.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

9
6
אי אפשר להסביר הנפילה הגדולה של נתניהו,
13.12.21

כך חולפת לה תהילת עולם. רק אתמול ביבי היה על גג העולם, עם קשר אישי חזק וישיר לנשיא ארהב מכהן...הצטייר כמביא שלום עם הסכמי אברהם...ופתאום הכתר והתהילה נלקחו ממנו