ימים חורפיים כאלו עושים לנו חשק להתכרבל בפוך עם קערת מרק ולא לצאת עד האביב. במיוחד בשביל זה, קבלו מתכון מנצח שבזכותו יהיה לכם מרק עגבניות עם אורז ב-10 דקות עבודה.
מתכון למרק עגבניות עם אורז
מרכיבים
בצל גדול
5 שיני שום קלופות
15 עגבניות בשלות
250 גרם רסק עגבניות
טימין / בזיליקום (לא חובה)
כפית סוכר
מלח, פלפל שחור וכמון לפי הטעם
אופן ההכנה
1. בעזרת קולפן, מקלפים את העגבניות וחותכים אותן לקוביות. לא לשפוך את המיץ שלהן!
2. בסיר גדול מטגנים את הבצל הקצוץ. כשהוא מתחיל להזהיב, מוסיפים את שיני השום.
3. מוסיפים את העגבניות הקצוצות יחד עם המיץ שלהן ומערבבים. מכסים את הסיר ונותנים לתערובת להתרכך כמה דקות.
4. כשהעגבניות רכות מאוד, מוסיפים ליטר מים. אפשר להוסיף יותר מים, אבל בזהירות, ככל שתוסיפו יותר מים כך המרק יהיה פחות סמיך.
5. מוסיפים את רסק העגבניות ואת הטימין / הבזיליקום ומערבבים. מתבלים בסוכר, מלח, פלפל וכמון.
6. מביאים את המרק לרתיחה, ואז מנמיכים את האש לעוד רבע שעה.
7. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרק לתערובת חלקה.
8. מוסיפים כוס אורז, ומבשלים על אש נמוכה עוד רבע שעה.
9. זוללים בהנאה!

מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים