מנסים לחזור לשלטון? השינוי שבוחנת מפלגת העבודה
מפלגת העבודה החליטה על הקמת ועדה לשיפור מבנה המפלגה, שצפויה לבחון את האתגרים העומדים בפני מפלגות דמוקרטיות וההתאמה שלהם לעידן המודרני

כחלק מתהליך השינויים של מפלגת העבודה, לסרוגים נודע כי בימים אלה הוקמה ועדה לבחינת מבנה המפלגה. בראשות הוועדה תעמוד יו"ר ועדת החוקה המפלגתית, עו"ד שולי אשבול.
הוועדה מתכננת לבצע מחקר מקיף, מתוך האתגרים העומדים בפני מפלגות דמוקרטיות בעידן הנוכחי ובמטרה להביא את מוסדות המפלגה ושיטות העבודה שלה לשנת 2022 תוך שמירה על חוסנה הדמוקרטי.
הכוונה לבחון מודלים שונים בהן עובדות מפלגות דמוקרטיות מתקדמות בעולם, תיוועץ עם מפלגות מקבילות בחו"ל ותקיים מפגשים פומביים ופתוחים עם פעילות ופעילי המפלגה, נציגי המפלגה בכנסת, בממשלה וברשויות המקומיות ותנהל שיתוף ציבור נרחב ויסודי ותבחן את המבנה הארגוני במפלגה, מוסדות במפלגה ועוד.
"בשורה משמחת לפעילי ופעילות המפלגה"
למעט יו"ר הועדה עו"ד אשבול, ייקחו חלק חברות הנהלת המפלגה: סגנית ראש עיריית תל אביב-יפו, חן אריאלי, ויזמית ההייטק אפרת שגיא אופיר. בהמשך צפויים להצטרף לוועדה פעילים מרכזיים נוספים.
מנכ"ל המפלגה, ניר רוזן: "הקמת ועדת אשבול היא בשורה משמחת לפעילי ופעילות המפלגה. הוועדה תסייע למטה המפלגה לחזק את התנועה ולהביא אותה לעמוד בשורה אחת עם מפלגות הסוציאל דמוקרט המובילות בעולם"

רוזן (צילום: תומר אפלבאום)