אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

מצלה: המסעדה החדשה של אבי לוי משגעת את ירושלים | ביקורת מסעדות

אוכל הרחוב הירושלמי עולה לשלב הבא: המסעדה החדשה של השף אבי לוי משגעת את ירושלים ובצדק, יצאנו לבדוק על מה כל המהומה וחזרנו עם הבטחה בשבילכם: אוכל רחוב כזה עוד לא ראיתם פה בארץ

מצלה: המסעדה החדשה של אבי לוי משגעת את ירושלים
  (צילום: אנטולי מיכאלו)

ברגע שתגיעו למצלה, המסעדה החדשה של אבי לוי בירושלים, כל החושים שלכם יפעלו, הריחות של המקום שמסמנים תבלינים איכותיים ושונים, המוזיקה שנותנת אווירה של המקום, המטבח שיש הגלוי שסביבו יושבים, הגריל העצום שיש במרכז המטבח, הטאבון שבו נאפה האשתנור הטרי, הגלגל הענק של השווארמה, הצלחות הצבעוניות עליהן מוגשות כל המנות.

את הארוחה פתחנו במנות של ירקות, חשוב לי לציין שהמקום אינו צמחוני, ישנם מנות של ירקות אך הן מתבשלות על הגריל שבו נעשה הבשר, לכן מי שחשוב לו, צריך לדעת מראש.

(צילום: ניצן מוסקט)

טעמנו את הקומזיץ מצלה, מנה של ירקות שונים עשויים על הגריל, מה שמעצים את הטעם של הירקות. המנה מוגשת עם רטבים שונים שמשתלבים מצוין עם הירקות, ופרוסות לחם חרוכות.

עברנו לבלאדי של הרי ירושלים, מנה של חציל קלוי, טחינה לבנה, קרם של בצל שרוף ולחם. אם אתם חושבים שיש כאן עוד מנת חציל, אז לא. החציל עשוי כמו שצריך, מטופל היטב, הטעמים מדויקים, ביס מצוין.

(צילום: ניצן מוסקט)

לפתוח את הארוחה עם מנת ירקות הייתה פתיחה מעוררת תאבון ורעננה שמשאירים טעם של עוד, ומכינים לשלב הבא של הארוחה.

מנת הדגל של המקום היא מנת השווארמה, הבשר הוא עגל וכבש, והוא מתבשל על אש של עצים. המנה מורכבת מאשתנור, סלט ירקות חריף, תפוח אדמה בגריל, עמבה וטחינה. האיכות הטובה של הבשר מורגשת, והטעם העשיר שלו מועצם מתערובת התבלינים של המקום 'ראס אל מצלה' שנותנת לבשר בדיוק את מה שהוא צריך. מעבר לזה, כל מה שמוגש על הצלחת ביחד הופך את הביס לביס מעולה שמחמיא לבשר.

(צילום: ניצן מוסקט)

המנה החביבה עלי ביותר הייתה הקבב. החיים שלי לפני ואחרי הקבב של מצלה השתנו.

זה היה הקבב הכי טוב שיצא לי לאכול. הבשר קצוץ בצורה מאוד דקה, והמרקם של הקבב כל כך אוורירי ונימוח. הוא לא הקבב הרגיל שלכם של העל האש ביום העצמאות שמגיע דחוס ויבש, הוא לגמרי משהו אחר שאתם חייבים לנסות. המנה מוגשת בשילוב של אשתנור עם לימון כבוש שהיה מצוין, תפוח אדמה בגריל, ומבחר סלטים שונים שמכינים במקום. הביס של אשתנור, קבב והלימון כבוש היה מעל ומעבר.

לקינוח טמנו את המלבי כנאפה. המלבי עשיר בטעם של מי ורדים, מוגש לצד קצפת, שערות קדאיף פציחות, פיסטוקים וסילאן. מלבי הוא אחד המתוקים האהובים עלי, ולרוב אני גם אוכלת אותו בגרסא הפרווה שלנו. במקרה של מצלה אפשר מעט לשפר את המרקם של המלבי כדי להפוך אותו לקינוח המושלם אחרי ארוחה בשרית כבדה, שמשאיר טעם מתוק.

(צילום: ניצן מוסקט)

במסעדת המוציא של השף אבי לוי לא יצא לי לאכול, אבל אחרי הביקור שלי במצלה, שנמצא ממש לא רחוק ממסעדת המוציא, זה ברור לי שאני חייבת להגיע להמוציא, ולחזור אל מצלה.

בשורה התחתונה: אם אתם מחפשים חומרי גלם טובים, טעמים חדשים ואווירה טובה זה בדיוק המקום.
מנות: מגוון מדוייק ונכון של מנות, שילוב של בשרים, ירקות וקינוחים.
מחירים: מחירים מתאימים לכל כיס.
שירות: מעולה, גם בזמנים עמוסים.
כתובת: יפו 105, ירושלים
שעות פתיחה: ימים א'-ה' בין השעות 11:30-00:00, שישי 11:00-14:30.
טלפון: 02-6729990
כשרות: כשרות רבנות ירושלים.
חניה: חניונים בתשלום בסמוך לשוק מחנה יהודה.
נגישות: המקום נגיש.
שירותים: של המקום.

בונוס: את הלימון כבוש, חמוצים ותערובת התבלינים של המקום תוכלו לרכוש לכם הביתה.
בונוס 2: תוכלו להביא את מצלה ישר אליכם הביתה דרך המשלוחים של תן ביס ו-WOLT.

עוד באותו נושא

ג'ירה: הודו בישראל | ביקורת מסעדות

חשבונית:

קומזיץ מצלה- 48 ₪
בלאדי של הרי ירושלים – 42 ₪
שווארמה עגל וכבש – 58 ₪
קבב בשר באשתנור – 56 ₪
כנאפה מלבי – 32 ₪

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
6 תגובות - 6 דיונים מיין לפי
1
קצת נסחפת, סך...
צוקית | 09-12-2021 0:05
קצת נסחפת, סך הכל אוכל
2
אין על שווארמה...
יוסף | 09-12-2021 13:51
אין על שווארמה בלאפה
3
כל הכבוד אני...
G | 09-12-2021 18:52
כל הכבוד אני גאה בך תמשיך בדרכך. עבודה קשה בתוך המטבח.
4
נישמע טעים ואיכותי...
אלי | 11-12-2021 9:05
נישמע טעים ואיכותי אבל זה לא לכל כיס זוג אוכל מנה ראשונה עיקרית אחרונה שתיה קרוב ל300 שקל
5
מחירי שחיטה ...
הסרן | 11-12-2021 10:08
מחירי שחיטה
6
פשוט ...
הסרן | 11-12-2021 10:09
פשוט יקר .