הטלוויזיה הממלכתית של סוריה מדווחת כי במהלך הלילה בוצעה תקיפה בנמל הימי בעיר לטקיה שבצפון מערב המדינה ואת האצבע המאשימה היא מפנה כלפי ישראל.

התקיפה התרחשה בזמן שבווינה נמשכים השיחות בין איראן למעצמות, ועל רקע המאמץ המתמשך של צה"ל למנוע העברת נשק אסטרטגי מאיראן וסוריה לעבר חיזבאללה שבלבנון.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

נמל סוריה מותקף, 7 בדצמבר

על פי הדיווחים הרשמיים, באזור נשמעו פיצוצים חזקים בעקבות תקיפה של חיל האוויר הישראלי, ושריפה פרצה בנמל.

התקיפה האווירית המיוחסת בוצעה סביב השעה 01:23 מכיוון הים התיכון, מדרום-מערב העיר לטקיה, לעבר מתחם מכולות בנמל המסחרי. בזמן התקיפה נשמעו חמישה פיצוצים והם גרמו לשריפה בכמה מכולות במקום, אך הדיווחים לא היו נפגעים.

צילום: סוכנות הידיעות הסורית סאנא

לדברי המקורות בסוריה רוב הטילים שנורו אל עבר הנמל יורטו: "ההגנה האווירית הגיבה על התוקפנות הישראלית ויירטה את רוב הטילים". כמו כן קיימת הערכה שכוחות הרוסיים שנמצאים בדרך כלל באזור קיבלו התרעה מראש והתפנו מהמקום.