ברקע אי ההסכמות בין השר לשירותי דת, מתן כהנא, ובין יו"ר הוועדה לשירותי דת יהודיים, על מתווה הגיור – באופוזיציה מטילים ספק על אמינות הדברים וטוענים כי כהנא ומלינובסקי משחקים משחק כפול.

כידוע, אמש וועדת שרים לחקיקה אישרה את חוק הגיור של מלינובסקי אשר קובע כי סמכויות ההלכה בדיוק יעברו לרבנים ערים ולראשי ישיבות. מדובר בנוסח חוק מקל יותר אליו כהנא מתנגד ורוצה להביא את הנוסח של המשרד לשירותי דת בלבד.

ח"כ יעקב אשר הגיב למתיחות בין השניים ואמר: "הצגה מתואמת של ציר יוליה-כהנא בדרך ליצירת קרע מסוכן בעם ישראל, מלינובסקי בתפקיד 'השוטר הרע' וכהנא שמשחק 'השוטר הטוב' שיושיע את עם ישראל. לא מעוקציכם ולא מדובשיכם, שניכם חתומים על הבושה הזו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

כהנא בהדלקת נרות בכותל

כאמור, במפלגות החרדיות והציונות הדתית טוענים כי ההתקפות של מלינובסקי וגורמים ליברליים נוספים מחזקים את המתווה של כהנא שנתפס לכאורה כדרך באמצע בין מלינובסקי לרבנות הראשית.

לטענתם, מדובר בהצגה מתואמת כאשר מלינובסקי תשנה את סעיפי מתווה הגיור בניגוד לדעתו של כהנא והאחרון יפיל עליה את האשמה.

אמש בוועדת שרים לחקיקה, כהנא התנגד לחוק הגיור של מלינובסקי וביקש שידחו אותו לזמן ארוך. לבסוף הוחלט על מתן אישור להעביר את החוק בקריאה טרומית בעוד שלושה שבועות.