פרסום ראשון: במענה לפניית סרוגים, הפרקליטות מסרה כי בחודש הקרוב יוחלט האם להגיש כתב אישום נגד חברת הכנסת לשעבר מטעם מפלגת בל"ד, היבא יזבק, זאת בגין תלונות על תמיכתה במחבלים והסתה לטרור. כידוע, היבא יזבק כיהנה בכנסת ה 23 לתקופה קצרה, במהלך כהונתה בכנסת לא נרשמו תחת שמה אירועים מיוחדים אולם דווקא קודם כניסה כן.

לפני שהתמודדה לכנסת, פרסמה היזבק תמונה של המחבלת דלאל מוגרבי שהשתתפה בפיגוע בשנת 1978 בו נרצחו 35 ישראלים וחוסלה .מתחת לתמונה היא ציינה שדלאל מעוררת הערצה וכן שהיא הספיקה הרבה בחייה הקצרים.

בנוסף, לאחר חיסולו של סמיר קונטר שביצע את הפיגוע הקשה בנהריה, העלתה פוסט עם תמונתו וכתבה כי הוא שהיד ולוחם מלחמת קודש.

בעקבות הדברים הללו, פנה ארגון זכויות האדם בצלמו בשם בני משפחות הנרצחים בפיגוע בנהריה בדרישה למנוע ממנה לרוץ לכנסת וכן להעמידה לדין פלילי. וועדת הבחירות פסלה את מועמדותה לכנסת אולם בג"ץ ברוב דחוק של חמישה מתוך ארבעה שופטים אישר את מועמדותה.

בד בבד, היועמ"ש הודיע שהוא אישר למשטרת ישראל לפתוח בחקירה פלילית נגדה למרות חסינותה כחברת כנסת, אכן לפני מספר חודשים יזבק זומנה לחקירה ביחידת להב 443 בגין חשד להסתה לאלימות וטרור, עבירה על חוק הטרור ועוד.

חקירת המשטרה הסתיימה לפני מספר חודשים והחומרים הועברו לפרקליטות המדינה בכדי להחליט האם להגיש כתב אישום נגד יזבק. כאמור, כעת אנחנו מפרסמים כי הפרקליטות מסרה כי כבר בחודש צפויה להתקבל ההחלטה האם להעמידה לדין.

שי גליק מנכ"ל בצלמו מסר: "מצער ומקומם שהפרקליטות מורחת שנים רבות חקירה כל כך פשוטה של הסתה של נבחרת ציבור. כל רגע שלא מוגש כתב אישום זה פגיעה במשפחות הנרצחים בפיגוע בנהריה שהיא היללה את מבצעיו. אני דורש מהיועמ"ש ופרקליטות המדינה אין מה להתמהמה עוד היום הגישו כתב אישום נגד יזבק בגין הסתה לטרור ואלימות ועבירה על חוק הטרור"