אתר הבית של המגזר הדתי
דואר אדום
זמני היום

ראליה: מסתבר שיש בתל אביב בר קוקטיילים כשר

מחפשים בר לשבת בו עם חברים בתל אביב בשעות הערב? קבלו את ראליה, מסעדה בשרית שעם החשיכה הופכת לבר קוקטיילים עם מנות קטנות וטעימות

ראליה: מסתבר שיש בתל אביב בר קוקטיילים כשר
  (צילום: רעות גואטה)

לחפש בר כשר וצעיר לצאת אליו בתל אביב, יכול להיות דבר מאוד מתסכל. מהיום לא תצטרכו לחפש יותר, כי מצאתם את ראליה.

מדובר בבר-מסעדה ים תיכונית, שממוקמת במרכז תל אביב, ממש מרחק יריקה מדיזינגוף סנטר. במהלך היום האווירה במקום היא נעימה וביתית, והתפריט מציע אוכל חם ותבשילים ביתיים, משביעים ומנחמים.

ראליה (צילום: דוד מויאל)

עם רדת הערב, ראליה הופכת לבר קוקטיילים צעיר ותוסס, עם מוזיקה מתאימה ותפריט ערב שמציע מנות מגניבות שמתאימות לישיבת חברים. אנחנו בחרנו להגיע למקום בשעות הערב, ולחוות את האווירה הלילית של תל אביב.

ראשונות

תפריט הערב של ראליה בהחלט מצומצם יותר מתפריט היום, ולדעתנו זה דווקא מאוד מתאים לאווירה הלילית, שיותר הולמות אותה מנות צעירות ופחות תבשילים כבדים.

בחרנו לפתוח את הארוחה עם סלט קינואה, סוכריות עראייס ושקשוקה. רגע לפני שנדבר על האוכל עצמו, חשוב לנו להתעכב על העיצוב. הצילחות של ראליה ראוי לציון, ברור שמישהו פה יודע שקודם כל אוכלים עם העיניים, ומקפיד לנגב את הצלחות משלל טיפטופים. הצלחות עצמן יפיפיות, ומתאימות לעיצוב הכחול היפיפה של המקום.

סלט הקינואה (צילום: דוד מויאל)

בסלט הקינואה היו עדשים שחורות, בטטה, עגבניות שרי, פטרוזיליה, חמוציות ופקאנים. אנחנו מתחילים עם הסלט, כי הוא היה דווקא החלק מהאכזב של הארוחה, ומכאן הכל המריא. החמוציות והפקאנים ניתנו בנדיבות, על אף שמדובר בפרודוקטים יקרים יחסית, אבל זה לא עשה חסד לסלט שהפך למתוק מידי עד כדי כך שהרוטב לא הורגש.

סוכריות העראייס הן מנת הדגל של המקום, ולא סתם. מדובר בשיפודים של שבלולי בצק ובשר, מעין רפרנס למאכל הסורי המוכר. הבצק נהדר, והופך את הביס לקראנצ'י מבחוץ, ורך ועסיסי מבפנים, הודות לטיפול הנכון בבשר. לא התקמצנו על שומן, שנותן טעם נפלא, יחד עם תיבול טוב. גם את הטחינה הירוקה שמלווה את המנה אהבנו מאוד.

ראליה (צילום: דוד מויאל)

גם השקשוקה היתה לא פחות ממדהימה, הרוטב מתובל היטב, והביצים הגיעו במידת עשיה מדוייקת – חלמון נוזלי וטעים. ברוטב יש איזון מושלם בין חריפות, מילחות וחמיצות, שפשוט כיך לנגב עם הפרנה הרכה שמלווה את המנה. לעומת זאת, החמוצים שבצד היו כבושים מעט יתר על המידה.

עיקריות

רגע לפני שעברנו למנות העיקריות, שתינו על פי המלצת הברמן קוקטייל ג'ין גרין, שמורכב מג'ין, קיווי, בזיליקום, מלפפון ולימון. אהבנו שהוא לא היה מתוק מידי, כמו שהרבה פעמים קוקטיילים נוטים להיות, והמראה שלו היה חמוד ומרענן.

בהתאם לקונספט הבר, גם המנות העיקריות מחולקות לחלקים קטנים, שנוח לאכול יחד עם שתיה חריפה. הזמנו המבורגר, אסאדו מפורק, ואנטריקוט מינוט. שלושתם מגיעים בתוך זוג לחמניות המבורגר קטנות עם ירקות, בליווי צ'יפס ורטבים.

ההמבורגר של ראליה (צילום: דוד מויאל)

האסאדו היה עסיסי וחרפרף, והירקות שליוו אותו בהחלט איזנו את הכבדות שעלולה להיות לבשר בבישול ארוך. גם ההמבורגר היה עשוי טוב, והטעמים שלו הראו שגם פה לא חסכו בשומן ובשר איכותי.

אבל אין ספק שמלך העיקריות היה האנטריקוט. מדובר בפרוסות דקות של אנריקוט, צלויות של הפלאנצ'ה לדקה אחת, מה שמשאיר את הבשר עסיסי. הבשר מלווה בביצת עין שעשויה גם היא נהדר, עם חלמון נוזלי שמלווה את הבשר נהדר. השילוב של מידת העשיה הטובה והתיבול המדוייק הופכים את המנה לפשוט נהדרת.

למנות אחרונות כבר לא היה לנו מקום, אבל כנראה שעוד נהנה מהן, כי אנחנו לראליה עוד נחזור לאיזה ערב חברים כיף.

לסיכום

ציון כללי: 4

מנות: טעימות, ומתאימות לאווירת הבר.

שירות: נהדר, המלצרים שמים לב ללקוחות למרות העומס.

מחיר: בינוני.

שירותים: נעימים ונקיים, ומעוצבים יפה.

כשרות: כשר.

נגישות: נגישה לנכים.

ראליה על דיזינגול (צילום: זוהר אפנג'ר)

החשבונית

סוכריות עראייס – 49 ₪

שקשוקה של שישי – 49 ₪

סלט קינואה – 36 ₪

המבורגר – 68 ₪

אסאדו מפורק – 68 ₪

אנטריקוט מינוט – 68 ₪

קוקטייל ג'ין גרין – 46 ₪

_______________________________________

ראליה, דיזינגוף 88 תל אביב.

‏שעות פתיחה: ראשון עד רביעי 11:30-‏23:00 | ‏ חמישי‏ ‏11:30-‏0:00‏‏‏ | שישי‏ 10:30- 14:30‏‏‏ | מוצ"ש 19:00-0:00

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו