רבה של העיר צפת, הרב שמואל אליהו, מתייחס לסערה סביב חיסול המחבל שביצע אמש פיגוע דקירה בירושלים, ואומר כי לוחמי מג"ב פעלו כמצופה, גם אם המחבל כבר היה פצוע ולא היווה סכנה.

הרב אליהו אמר הבוקר: "העובדה ששוטרי מג"ב הרגו את המחבל בתוך זמן קצר, לא באמת מעלה את רמת הסיכון שהייתה בשער שכם יותר ממה שהיה עם אלאור אזריה בחברון. בשני המקרים היה צריך להרוג את המחבלים".

הרב אליהו מדגיש כי "כל מחבל שינסה להרוג יהודי, חייב לדעת שהוא ימות בביזיון ובהשפלה לעיני כולם. כך מרתיעים רוצחים. גם אם אין שום חשש של חגורת נפץ צריך להרוג את המחבל. הוא בן מוות בגלל שניסה להרוג יהודי. הבא להורגך השכם להורגו".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

תיעוד הפיגוע והחיסול בשער שכם (צילום: דוברות המשטרה)

הרב אליהו התייחס לגיבוי הנרחב שקיבלו לוחמי מג"ב מראש הממשלה ומהמפכ"ל, ואמר: "ברוך השם שהממשלה הזו למדה לקח מהסיפור של אלאור אזריה, וגיבתה את שוטרי מג"ב. המקרה של אזריה טופל על ידי איזנקוט בצורה מטופשת שגרמה לחיילים לא להגיב, לא לפעול, להסס ולסכן חיים כמו שכולנו ראינו בפיגועים שונים, וביניהם בפיגוע הדריסה בארמון הנציב".

הרב אליהו הוסיף כי "טוב שהמפכ"ל וקציניו הבכירים למדו לקח והם מגבים את החיילים שלהם. מגיע לראש הממשלה ולשריו ישר כוח גדול על הגיבוי לחיילים ולשוטרי מג"ב, למרות שיש לנו ביקורת עליהם בדברים רבים. עליהם לטפל משמעותית במח"ש שעושה נזק בחקירת שוטרים כשלא צריך, ובחוסר טיפול כמו במקרה של אהוביה סנדק".