סופגניות שוקולד חמאת בוטנים! מדובר בסופגניות טבעוניות, ללא יותר מידי סוכר, מקמח שיבולת שועל ואפוי ולא מטוגן, כל זה והן עדין טעימות במיוחד!

למעשה, הן בעצם גרסה בריאה יותר של סופגניות. זו גרסה טעימה בדיוק כמו סופגניות רגילות, אבל גם מלאה בחומרים מזינים. 

מרכיבים לסופגניות:

1 1/3 כוס קמח שיבולת שועל
1/3 כוס סוכר קוקוס
1 1/2 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
3 כפות חמאת בוטנים
2.5 כפות שמן קוקוס
1 כפית וניל 3/4
1 כוס חלב (ניתן להמיר לחלב שקדים/ סויה)

ציפוי:

1/3 כוס שוקולד מומס (ניתן שוקולד חלס/ מריר)
3 כפות חמאת בוטנים
1 כף שמן קוקוס
1 כף סירופ מייפל

(צילום: שאטרסטוק)

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים היבשים לקערה – קמח שיבולת שועל, סוכר, אבקת אפייה ומלח. מערבבים היטב. בקערה נפרדת מערבבים את החומרים הרטובים – חמאת בוטנים, שמן קוקוס מומס, וניל וחלב. מערבבים היטב.

מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים. מעבירים את הבלילה לשק זילוף גדול. חותכים את קצה השקית.

מצננים את בלילת הסופגניות לתבנית סופגניות.

אופים את הסופגניות במשך 12-14 דקות ב-200 מעלות. בזמן שהסופגניות נאפות, מערבבים את מרכיבי הזיגוג בקערה היטב.

לאחר האפייה של הסופגניות, תנו להן 20-30 דקות להתקרר לפני שמוציאים אותן מהתבנית. לאחר מכן, הניחו אותם על רשת צינון ותנו להם להתקרר עוד כמה דקות. לאחר שהסופגניות התקררו, לוקחים כל אחת וטובלים אותה בזיגוג השוקולד.

מניחים את הסופגניות בחזרה על רשת הקירור עד שהשוקולד מתקשה. הסופגניות הכי טעימות כשאוכלים אותן באותו היום! אבל הן מחזיקות מעמד 3-5 ימים. מאחסנים במקרר בכלי אטום.