סגן רה"מ ושר המשפטים גדעון סער החליט הבוקר, בהסכמת נשיאת בית המשפט העליון השופטת אסתר חיות, למנות את סגן נשיא בית המשפט המחוזי ת"א, השופט שאול שוחט לכהונה בפועל בבית המשפט העליון לתקופה של שישה חודשים.

(צילומים: פלאש90)

המינוי נעשה בהתאם לסמכות השר לפי סעיף 10 לחוק בתי המשפט.

סער: אמשיך לעשות מאמצים להגיע להסכמות

השר סער: "אמשיך לעשות מאמצים להגיע להסכמות הנדרשות בוועדה לבחירת שופטים באשר למינויי הקבע בבית המשפט העליון, שישקפו גם את הגיוון הנדרש בערכאת השיפוט העליונה במדינה. האחריות המוטלת עלי היא, בין היתר, לאפשר לבית המשפט העליון לתפקד ולצמצם את הפגיעה הנגרמת לאזרחים כתוצאה מהרכב חסר.

אני משוכנע שהשופט שוחט יתרום מניסיונו השיפוטי העשיר ומכישוריו לעבודת בית המשפט העליון".

נזכיר כי לאור הדחייה של כינוס הוועדה לפני כשבועיים, גורמים מסרו לסרוגים כי: "סער משחק חכם. כעת הנשיאה הטילה וטו על המועמדים של הימין ואין הסכמות. סער לא ממהר לכנס את הוועדה וכך הוא מפעיל שרירים על חיות שככל שעובר הזמן תישבר שכן היא זו אשר רוצה את המינויים בבית המשפט יותר ממנו".