סופית: הכנסת האריכה מחדש את חוק הקורונה - סרוגים

סופית: הכנסת האריכה מחדש את חוק הקורונה

הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הארכת חוקי הקורונה עד ה-31 בינואר, זאת על רקע המשך התחלואה העולמית והחשש מפני זן האומיקרון. בהצעה נאמר כי ההארכה "נדרשת לשם שמירה על בריאות הציבור"

בנצי רובין, <a href='/נבחרת-סרוגים/?authorName=אוריאל-בארי'>אוריאל בארי</a>, חדשות סרוגים
סופית: הכנסת האריכה מחדש את חוק הקורונה
  (צילום: דוברות הכנסת - נועם מושקוביץ)

מליאת הכנסת אישרה בקריאה שנייה ושלישית את הארכת תוקפם של חוק הקורונה הגדול וחוק היוועדות חזותית, שיוארכו כעת עד ה-31 בינואר 2022. בהצבעה 16 חברי כנסת הצביעו בעד, אל מול 3 מתנגדים.

בדברי ההסבר נכתב כי "בעקבות תמונת המצב הקיימת של התחלואה בעולם, ההערכה בדבר המשך הפנדמיה, וכן קצב התפשטות של וריאנטים מסוכנים שחלקם חשודים כעוקפי מנגנוני הגנה שהחיסון מייצר, חדירתם והתפשטותם בישראל, ובשל הכיסוי החיסוני החלקי באוכלוסייה – יש חשש סביר למגמת עלייה בתחלואה עד למצב של אי–ספיקה של מערכת הבריאות וכן להופעת גלי תחלואה נוספים, וכל גל יהיה יותר חמור מקודמיו בהיקף התחלואה ובמשכו".

עוד באותו נושא

חשש בבית חולים: רופא נדבק בזן האומיקרון

"לנוכח האמור, נדרשת הארכה של החוק המהווה את התשתית המשפטית להטלת הגבלות בתקנות מכוחו, לשם שמירה על בריאות הציבור. זאת, כדי למנוע סיכון ממשי להתפשטות רחבה של נגיף הקורונה בישראל ולפגיעה קשה בבריאות הציבור אשר עשויה לחול אם לא תתאפשר נקיטת ההגבלות והצעדים לצמצום התפשטות התחלואה".

ראש הממשלה נפתלי בנט בישיבת הממשלה על וראינט האומיקרון, ארכיון (צילום: סרוגים)

יו"ר ועדת חוקה גלעד קריב הציג את ההצעה ואמר: "הצעת החוק מבקשת אמנם להאריך את תוקף החוק כפי שהוא הוא מבלי לערוך בו שינויים, אך זאת רק לפרק זמן קצר ובמטרה לקיים דיון מקיף וממצה שיאפשר להביא לשיפור משמעותי בהסדרים ובאיזונים הכלולים בחוק, במיוחד בכל הנוגע לאיכות הפיקוח הפרלמנטרי ולתפיסה הכללית של מצב החירום שבו אנו נמצאים זה תקופה ארוכה"

ח"כ יואב קיש הוסיף כי "אנחנו עכשיו מאריכים את תוקף חוק הקורונה, החוק ששר הבריאות הורוביץ קרא לו סוף הדמוקרטיה – והוא עכשיו מאריך אותו".

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו
3 תגובות - 3 דיונים מיין לפי
1
מרץ תמחק סופית וטוב שכך
שסה | 29-11-2021 16:01
מרץ תמחק סופית וטוב שכך
2
מדינת דיקטטורה ...
אמיר | 29-11-2021 17:44
מדינת דיקטטורה
3
גם המפלגה הנאצית...
סטלין | 25-01-2022 15:10
גם המפלגה הנאצית חוקקה בשנת 1933 את חוק הסמכויות כדי להשתלט על גרמניה בצורה חוקית. לא מאמינים? חפשו בויקיפדיה