מתן כהנא: "מו"ל הארץ יורד לתהומות חדשים"
לאחר שהאשים את הוריה של התינוקת שלהבת פס הי"ד שנרצחה בחברון, כי באשמתם היא נרצחה, התגובות במערכת הפוליטית לעמוס שוקן לא איחרו להגיע. "ציוץ שפל ונבזי" כתב חבר הכנסת אופיר סופר

לאחר שמו"ל הארץ עמוס שוקן האשים את הוריה של התינוקת שלהבת פס שנרצחה בידי מחבלים בחברון במות ביתם, השר לשירותי דת מתן כהנא מגיב: "מו"ל הארץ יורד לתהומות חדשים. תינוקת בת 10 חודשים נרצחה בירי מכוון של רוצח מתועב ומו"ל הארץ מאשים את ההורים. שלהבת פס הי"ד נרצחה בגלל שהיא יהודיה ובגלל שאויבינו לא מוכנים להשלים עם שיבת עם ישראל לארצו".
גם חבר הכנסת אופיר סופר הגיב: "ציוץ שפל ונבזי. אין שום תירוץ בעולם שיצדיק את הטרור. לעולם לא. בושה וחרפה."
העיתונאי בן כספית הגיב בציוץ סרקסטי משלו: "מהציוץ נשמטה אחריותם של הטרוריסטים שירו בדם קר בתינוקת בעריסתה. נניח, "אחריות תורמת"? משהו?"
שלהבת פס, תינוקת בת עשרה חודשים, נרצחה בפיגוע טרור באינתיפאדה השנייה במרץ 2001 בידי צלף פלסטיני מארגון התנזים המשוייך לפת"ח. הבוקר (שני) מו"ל 'הארץ', עמוס שוקן האשים את הוריה של שלהבת פס הי"ד שבגללם היא נרצחה בפיגוע טרור.
הכל התחיל בדיון על הדלקת הנרות של נשיא המדינה יצחק הרצוג במערכת המכפלה. פעיל השמאל אורי זכי צייץ בטוויטר: "לא ניתן למחוק את הזיקה של עם ישראל לחברון, כור מחצבתנו, עיר אבותינו ואמותינו. לא ניתן גם למחוק את הקיצוניות, האלימות וההשפעה ההרסנית של ההתנחלות בחברון על אלפי תושביה הפלסטינים. לא חברון, כי אם ההתנחלות בחברון היא אחד המיזמים השנויים ביותר במחלוקת בישראל".
אחד הגולשים אבי כהן סקלי הגיב לו: "למד היסטוריה ותבין מי האלים ומי הקיצוני, דרך אגב, לא צריך היסטוריה רחוקה מידיי. תעשה בגוגל שלהבת פס ז"ל ובית הדסה… לא ניתן לכם לעוות את ההיסטוריה ואת המציאות. חאלס".
לדברים הללו הגיב עמוס שוקן: "שלהבת פס נהרגה בגלל חוסר האחריות של הוריה שחשבו שאפשר לגדל ילדים בסביבת לחימה, ושל משרד הרווחה שבמדינה נורמלית היה מוציא ילדים מאיזורי מלחמה".
כשגולש אחר כתב לו: "תתבייש. דם יהודי אינו הפקר", ענה שוקן: "שהוריה של שלהבת פס יתביישו. דם יהודי אינו הפקר".
הרצוג במערת המכפלה: הזיקה לחברון אינה מוטלת בספק
אתמול, נשיא המדינה יצחק הרצוג לקח חלק בהדלקת נרות במערת המכפלה בחברון, על רקע מחאות השמאל. במהלך הטקס הדגיש את הרצוג את הזיקה למקום.
"אחי ואחיותיי, גם היום, עם כל המורכבות, ואינני מתעלם לרגע מהמורכבות – הזיקה ההיסטורית של העם היהודי לחברון, למערת המכפלה, למורשת האימהות והאבות איננה מוטלת בספק", אמר הרצוג. "ההכרה בזיקה הזו צריכה להיות מעל לכל מחלוקת".
נשיא טען כי "כשאנו מאוחדים סביב האור הנפלא של נרות חנוכה, חשוב שנקרא, לכבד את הממלכתיות הישראלית ואת עקרונותיה, להקשיב יותר לאחר, לכבד את השונה, לבנות גשר ועוד גשר כדי לשמר את היחד שלנו, כמובן מבלי לפגוע בכל יחיד וקהילה, בדעותיהם ובאמונותיהם".
הרצוג: "עלינו להמשיך ולחלום על שלום"
"לא נסכים על הכול אבל תמיד נזכור כי "בני איש אחד נחנו", טען הרצוג. "שלכולנו שורשים משותפים היוצאים מהמערה הזו. לצד זאת עלינו לזכור שלא רק שורשינו יוצאים מהמערה הזאת. דווקא היום, ודווקא כאן – במרחב המקודש לבני אברהם כולם, עלינו להמשיך ולחלום על שלום, בין בני כל הדתות והאמונות בארץ הזו, ולגנות כל גוון וסוג של שנאה ואלימות".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו