שלהבת פס, תינוקת בת עשרה חודשים, נרצחה בפיגוע טרור באינתיפאדה השנייה במרץ 2001 בידי צלף פלסטיני מארגון התנזים המשוייך לפת"ח. הבוקר (שני) מו"ל 'הארץ', עמוס שוקן האשים את הוריה של שלהבת פס הי"ד שבגללם היא נרצחה בפיגוע טרור.
הכל התחיל בדיון על הדלקת הנרות של נשיא המדינה יצחק הרצוג במערכת המכפלה. פעיל השמאל אורי זכי צייץ בטוויטר: "לא ניתן למחוק את הזיקה של עם ישראל לחברון, כור מחצבתנו, עיר אבותינו ואמותינו. לא ניתן גם למחוק את הקיצוניות, האלימות וההשפעה ההרסנית של ההתנחלות בחברון על אלפי תושביה הפלסטינים. לא חברון, כי אם ההתנחלות בחברון היא אחד המיזמים השנויים ביותר במחלוקת בישראל".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
אחד הגולשים אבי כהן סקלי הגיב לו: "למד היסטוריה ותבין מי האלים ומי הקיצוני, דרך אגב, לא צריך היסטוריה רחוקה מידיי. תעשה בגוגל שלהבת פס ז"ל ובית הדסה… לא ניתן לכם לעוות את ההיסטוריה ואת המציאות. חאלס".
לדברים הללו הגיב עמוס שוקן: "שלהבת פס נהרגה בגלל חוסר האחריות של הוריה שחשבו שאפשר לגדל ילדים בסביבת לחימה, ושל משרד הרווחה שבמדינה נורמלית היה מוציא ילדים מאיזורי מלחמה".

כשגולש אחר כתב לו: "תתבייש. דם יהודי אינו הפקר", ענה שוקן: "שהוריה של שלהבת פס יתביישו. דם יהודי אינו הפקר".
הרצוג במערת המכפלה: הזיקה לחברון אינה מוטלת בספק
אתמול, נשיא המדינה יצחק הרצוג לקח חלק בהדלקת נרות במערת המכפלה בחברון, על רקע מחאות השמאל. במהלך הטקס הדגיש את הרצוג את הזיקה למקום.
"אחי ואחיותיי, גם היום, עם כל המורכבות, ואינני מתעלם לרגע מהמורכבות – הזיקה ההיסטורית של העם היהודי לחברון, למערת המכפלה, למורשת האימהות והאבות איננה מוטלת בספק", אמר הרצוג. "ההכרה בזיקה הזו צריכה להיות מעל לכל מחלוקת".
נשיא טען כי "כשאנו מאוחדים סביב האור הנפלא של נרות חנוכה, חשוב שנקרא, לכבד את הממלכתיות הישראלית ואת עקרונותיה, להקשיב יותר לאחר, לכבד את השונה, לבנות גשר ועוד גשר כדי לשמר את היחד שלנו, כמובן מבלי לפגוע בכל יחיד וקהילה, בדעותיהם ובאמונותיהם".
הרצוג: "עלינו להמשיך ולחלום על שלום"
"לא נסכים על הכול אבל תמיד נזכור כי "בני איש אחד נחנו", טען הרצוג. "שלכולנו שורשים משותפים היוצאים מהמערה הזו. לצד זאת עלינו לזכור שלא רק שורשינו יוצאים מהמערה הזאת. דווקא היום, ודווקא כאן – במרחב המקודש לבני אברהם כולם, עלינו להמשיך ולחלום על שלום, בין בני כל הדתות והאמונות בארץ הזו, ולגנות כל גוון וסוג של שנאה ואלימות".
מה דעתך בנושא?
40 תגובות
5 דיונים
אנדר וויגין
ושוקן מוסיף חטא על פשע ושמן למדורה! מישהו מופתע? עירה גוררת עבירה הרי! כרגיל!
12:42 03.08.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור זהבי
מה א ז הוא יחשוב ויכתוב - האנטישמי הארור הזה - והמבין יבין.
13:07 29.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראור זהבי
- ותאמינו לי שאני לגמרי רצינית: נראה מה א ז החלאה הזה יגיד.
01:18 27.02.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר
אולי מישהו מוכן להסביר לי למה כל הזמן אנחנו כועסים על ערבים - כשהשמאלנאצים גרועים מהם פי 10 - אה? והמבין יבין!
12:20 15.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אשר ראובן ויין
עמוס שוקן מביע עמדה כל כך מנותקת מהמציאות הישראלית, וכל כך מעוררת תרעומת לנוכח שנים של פיגועי טירור.. מה בעיני שוקן נכון? לא לעלות על אוטובוס בירושלים, תל אביב, או...
עמוס שוקן מביע עמדה כל כך מנותקת מהמציאות הישראלית, וכל כך מעוררת תרעומת לנוכח שנים של פיגועי טירור.. מה בעיני שוקן נכון? לא לעלות על אוטובוס בירושלים, תל אביב, או חיפה, כי זה מסוכן, מחמת אפשרות הימצאות של מחבל/ת מתאבד/ת, לא להיכנס לפיצריה, מאותה סיבה, או למסעדה? לא ללכת ברחוב, ובמיוחד בעיר העתיקה? לא לעצור טרמפ או לעלות לטרמפ? לא ללכת לשחות במעיינות? ויותר מכך, לא להיכנס לפארקים, מתקני שעשועים למיניהם, כי יש שם נוער ערבי אלים, ולא לצאת בערב בערים כמו לוד ורמלה, עכו ויפו? האחריות היא על הוריה של שלהבת פס? אין גבול לעזות פניו של שוקן, באומרו כדבר הזה, בהעברת האשמה מצלף המשויך לתנזים אל הורי התינוקת שנרצחה. חבל ששוקן עצמו עיוור לראות זאת.
המשך 22:41 01.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר זהבי
דעתם מיטרפת עליהם - ואין מה להוסיף.
10:05 01.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסי
נולדת בגלל חוסר אחריות של הוריך
08:43 01.12.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יאיר
כן! אברהם חוקן, לא שנשמע אותו או את חבר מריעיו מעלים טיעון דומה לכך לגבי תושבי עזה. זאת כי הם לא חוקן, אלא התבשיל הארומטי שעובר בצינורותיו..
23:23 30.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שאול
זה רק מראה עד כמה שנאה אצורה במגרות עיתון הארץ ועובדיו למדינת ישראל ועם ישראל, בהיותם מתעקשים לא לתת לעובדות לבלבל ולקלקל להם את דעותיהם ההזויות.
16:14 30.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יהודי שרשי
איך אדם שקורא לעצמו מלומד מאשים את ההורים ברצח ביתם? היעלה על דעת מחשבה מעוותת כזו? שנאה עצמית כזו ? הוא פשוט קליפה . מצאצאי ערב רב . הוא ודומיו...
איך אדם שקורא לעצמו מלומד מאשים את ההורים ברצח ביתם? היעלה על דעת מחשבה מעוותת כזו? שנאה עצמית כזו ? הוא פשוט קליפה . מצאצאי ערב רב . הוא ודומיו תמיד יצדיקו את הרוצחים הפלשתינאים. רבק הם ירו בתינוקת !
המשך 10:12 30.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אוראל זר זהבי
גם הנאצים היו מלומדים. האם היו יותר משכילים מהנאצים? אדרבא: יש לך מושג אילו תרבות והשכלה וחינוך היו להם? ובכל זאת: הם רצחו יהודים בדם קר -ולמה? כי מוסר וצדק לא היו קיימים אצלם הרי. אדם בלי תורה ובלי אמת חי בשקר - ולכן הוא מצדיק רצח - לא משנה כמה הוא מלומד ומשכיל. עכשיו הבנת|? נראה לי שאין לי פה מה להוסיף.
19:40 30.11.2021שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר