לאחר הגברת המחאה על מותו של אהוביה סנדק ז"ל, משטרת ישראל פעלה באמצעים לפיזור הפגנות לעבר המפגינים הרבים. בין היתר נעשה שימוש בבואש אשר הותז לכל עבר, בין היתר לעבר בתי מגורי בשכונה ומוסר הרב קוק. לאחר ימים רבים ותלונות מצד התושבים כי הריח לא עובר ותיאור המצב כקטסטרופה, במשטרה מודים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

התזת הבואש

התלונות הרבות הגיעו מתושבי האזור

במענה לפניית ארגון חוננו הודתה משטרת ישראל כי בוצע שימוש בחומר 'בואש' כנגד מבני ציבור ומבני מגורים בירושלים, במהלך ההפגנות על רקע מותו של אהוביה סנדק ז"ל בכניסה לירושלים. פנייתו של עו"ד מנשה יאדו מארגון חוננו נשלחה בעקבות תלונות רבות שהגיעו לארגון מהמפגינים ששהו מחוץ לתחום ההפגנה ונפגעו מההתזות הרבות, ומתושבי קריית משה והסביבה אשר הושפעו קשות בימים שלאחר ההפגנה מהשימוש הלא מידתי והלא חוקי בחומר.

נזכיר כי לאחר התלונות הרבות, פנו בארגון חוננו למשטרת ישראל בדרישה להבהרות בנוגע לשימוש הלא מידתי והמאסיבי כלפי אזרחים בלתי מעורבים "לארגון חוננו הגיעו עדויות ותלונות לא מעטות על הפעלה בלתי סבירה של בואש", תיאר עו"ד יאדו במכתבו.

פגיעה לא חוקתית בחירות ההפגנה

"התזה זו מנוגדת לכאורה לדין בשני היבטים: התזה לתוך בניין בניגוד להנחיית בג"ץ לגבי שימוש בבואש בשטחים בנויים, והתזה הגורמת נזק בלתי סביר לדיירים בבניין. מדובר בנזק בלתי סביר לדיירים בבניין, והתזה לעבר ציבור מפגינים שלא עמד בקו ראשון של הכביש ולא יצר סיכון ממשי לפגיעה בעורק התנועה", פורט במכתב. בנוסף, זוהי פגיעה לא חוקתית בחירות ההפגנה ובמפגינים.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ח"כ איתמר בן גביר במחאה

במכתב הראשון הוזכרו התלונות הרבות שהתקבלו מישיבת מרכז הרב על פגיעה קשה ורחבה "כל הרכבים בחנייה, מרכז ההוצאה לאור, המשרדים – מצחינים מבואש. יש שם עובדים, נשים בהיריון, לקוחות, והכל מתנהל תחת צחנה של הפעלה בלתי חוקית בעליל ובלתי מבוקרת של הבואש. יש להפסיק פגיעה זו", נכתב בפניה.

(צילום: יונתן זינדל\פלאש90)

עוד צוין במכתב כי "איננו מקלים ראש במלאכת השיטור כנגד הפגנות אלו. יחד עם זאת הפעלה האמצעים המתוארת בזה ובתלונות המגיעות אלינו נחזית כאגרסיבית, אינה עונה אחר הנחיות בג"צ מחודש אוגוסט האחרון ואינה הולמת את התחייבות המשטרה".

הבוקר נמסר למשטרה "ד"ש מאהוביה"

בסיום פנייתו התייחס יאדו להמשך ההפגנות "יש לאפשר את חופש ההפגנה תוך מיקוד הפעלת הכוח השיטורי נגד מפרי סדר, ולא באורח גורף כנגד כלל המפגינים העוקר את חופש ההפגנה מכלל המפגינים. יש להשתמש כמחויב בדין באמצעים חלופיים ופחות קשים וגורפים", דרש עו"ד יאדו.

(צילום: דוברות המשטרה)

הבוקר הוזעקו כוחות משטרה לקרית ארבע לאחר שהתקבל דיווח על רכב משטרה שנשרף. מחקירה ראשונית עולה חשד כי ככל הנראה הרכב הוצת. כמו כן. סמוך למקום חניית הרכב רוססה על קיר הכתובת 'ד"ש מאהוביה'.

כוחות משטרה החלו באיסוף ממצאים ונפתחה חקירה.