מבזקים
סרוגים

היסטוריה בגרמניה: שולץ יהיה הקנצלר הבא

יו"ר המפלגה הסוציאל דמוקרטית, אולף שולץ, הצליח להקים קואליציה ויהפוך לקנצלר הבא. לראשונה זה יותר מעשור מרקל לא תנהיג את גרמניה

כ' כסלו התשפ"ב
היסטוריה בגרמניה: שולץ יהיה הקנצלר הבא
היסטוריה בגרמניה: שולץ יהיה הקנצלר הבא צילום: (צילום: שאטרסטוק)

אולף שולץ, יו"ר המפלגה הסוציאל-דמוקרטית, הצליח להגיע להסכם קואליציוני ויהפוך לקנצלר הבא, כאשר המדינה לא תהיה תחת שלטון מרקל לראשונה זה יותר מעשור.

שולץ השיג קואליציה משולשת של מפלגתו, ה-SPD, מפלגת הירוקים והמפלגה הדמוקרטית החופשית, מפלגת מרכז-ימין ליברלית. בכך תישאר מפלגתה של מרקל, שפרשה מהנהגתה, מחוץ לממשלה.

הבוקר מתקיים מו"מ סופי בין הצדדים, ובצהריים החוזה הרשמי ייוצג בפני הציבור בברלין. במעמד יופיעו ראשי שלושת המפלגות המרכיבות את הקואליציה.

דרמה בגרמניה: בתום ספירת הקולות – אין הכרעה מוחלטת
דרמה בגרמניה: בתום ספירת הקולות – אין הכרעה מוחלטתצילום: דרמה בגרמניה: בתום ספירת הקולות – אין הכרעה מוחלטת

שולץ עשוי להיות מושבע ולהיכנס לתפקיד כבר בימים הקרובים.

בבחירות שנערכו לפני כחודשיים הביס שולץ את נציג המפלגה הנוצרית דמוקרטית (מפלגתה של מרקל), ה-CDU, ארמין לאשט.

למרות זאת, הרוב שקיבל שולץ לא היה מספיק על מנת להקים ממשלה בעצמו, ולכן היה עליו לחבור למפלגות נוספות בממשלה קואליציונית.

 

אולף שולץ אנגלה מרקל ארמין לאשט גרמניה