בפעילות החודשית המתקיימת בפנימייה של ישיבת בנ"ע "נוה הרצוג", נקבע חודש כסלו כחודש של "גבורה יהודית ואחריות אישית". לאחר הפעילויות העיוניות, הגיעו ארבע ממשפחות הנופלים – בוגרי הישיבה, למפגש אינטימי עם קבוצות תלמידים בפנימייה, ובו סיפרו ההורים לתלמידי הישיבה אודות יקיריהם.
למחרת, יצאו תלמידי הישיבה למסע בארבעה אזורים בארץ המהווים נקודות ציון בחייהם של חלק מהנופלים. במהלך הסיור התוודעו התלמידים לסיפורי גבורה משמעותיים בחייהם של הנופלים.
בתום יום עמוס ומפרך התכנסו כולם בבית המדרש שבישיבה, לשם הגיע הרב הראשי לצה"ל תא"ל הרב רפי פרץ, שבעבר היה מפקד טייסת, ושימש כראש המכינה בעצמונה. הרב פרץ שהכיר מקרוב חלק מהנופלים, שוחח עם ההורים ועודד אותם. לתלמידים פנה הרב פרץ ודיבר על מעשי גבורה, בין היתר חיזק את הפעילות ואמר: "יום של מסע בעקבות לוחמים שווה לימוד לעשרות מבחנים".
"צריך ללמוד מבוגרנו מהי גבורה רוחנית" הוסיף ראש הישיבה, הרב מאיר אדרי שמלווה את משפחות הנופלים, והזכיר בדבריו את הבוגר ניסים בן דוד הי"ד, שלמרות היותו קצין בבא"פ לכיש החליט להלחם בג'נין כחייל פשוט, ושם נפל. "זוהי גבורה שאדם עושה מעבר למה שמצופה ממנו ולזה אנו מחנכים" סיכם הרב אדרי.
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
תלמיד לשעבר
זה דיבורים פופוליסטיים על חשבון לוחמים. וחבל .
23:15 05.12.2013שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר