מושלם לחורף: מתכון לנזיד עדשים
החורף כבר כאן ואיתו המתכונים החורפיים. מחפשים מאכל מנחם ומחמם? המתכון הבא מושלם עבורכם: מתכון לנזיד עדשים בריא, טעים ומזין במיוחד
אם אתם מחפשים מתכונים חדשים לקראת החורף הקרוב, כדאי שתכירו את המתכון הבא: תבשיל עדשים וגריסים בניחוח רוזמרין (4 מנות).
מרכיבים:
2 כפות חמאה הולנדית / 2 כפות שמן זית
1/3 כוס בצל קצוץ (1 בצל בינוני- צהוב/ שאלוט)
1/2 כוס גבעולי סלרי קצוצים
2 ו-1/2 כוסות עגבניות מקולפות, שלמות, קצוצות או חתוכות לקוביות
2 כוסות מים רותחים
1/2 כוס עדשים, שטופות ומושרות במים למשך 3 שעות
1/3 כוס גריסי פנינה שטופים ומושרים במים למשך 3 שעות
1/3 כוס גזר מגורר על פומפייה
1/2 כפית מלח ים מפולפל
½ כפית פלפל שחור
קורט סוכר קנים
1/2 גבעול רוזמרין טרי (או קורט נדיב של רוזמרין יבש)
אופן הכנה:
הכניסו לסיר שחומם מראש את השמן והחמאה. צרבו עד לרמת שקיפות את הבצל, סלרי, עגבניות, סוכר קנים, פלפל שחור.
הוסיפו ולעטוף בשמנים ובתבלינים את כל שאר המרכיבים. הוסיפו את המים ובשלו כשעה. הוסיפו את המלח.
בתאבון!
באדיבות: מורן שטרום נטורופתית מוסמכת
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו