עוד מרק לאוסף: מתכון למרק קטניות
מחפשים מתכון למרק ממכר בחורף הקרוב? מרק עשיר, טעים אך גם בריא ומזין? המתכון הבא הוא המתכון המושלם בשבילכם: מרק קטניות עם מגוון ירקות שורש

רוציפ לגוון עם המרקים בחורף הקרוב? קבלו מתכון למרק קטניות
מרכיבים (4 מנות):
100 גרם שעועית לבנה שטופים ומושרים למשך לילה
100 גרם גרגירי חומוס שטופים ומושרים למשך לילה (ניתן להשרות יחד, כדאי מאוד להחליף את המים מידי פעם)
4 עגבניות גדולות מרוסקות
1 בצל צהוב/ שאלוט קצוץ
1 גזרים חתוכים לקוביות 1*1
½ ראש סלרי חתוך לטבעות
1 חבילה תרד קצוץ
2 שיני שום
1 פלפל צ'ילי קצוץ
1 כף שמן זית
1 כפית מלח
½ כפית פלפל שחור
¼ כפית כורכום
½ כפית פפריקה מתוקה
4 לחמניות עגולות גדולות, מחיטה מלאה
אופציונלי: צרור שמיר קצוץ
2 ליטר מים רותחים

(צילום: שאטרסטוק)
אופן ההכנה:
בתוך סיר עמוק חממו כף שמן זית וצרבו את הבצל. הוסיפו את העגבניות ובשלו למשך 4 דקות.
*ניתן להוסיף 2 כפות מים אחרי 2 דקות, על מנת להשתמש בפחות שמן.
לאחר מכן הוסיפו את הסלרי והגזר ובשלו למשך עוד 5 דקות. סננו את הקטניות ממים (חומוס ושעועית) והוסיפו אותם לסיר. הוסיפו את המים הרותחים ותבלו עם התבלינים והשום.
בשלו למשך כשעה. כבו את האש והוסיפו את התרד והשמיר. טעמו ומשפרו אם צריך. חתכו לחמנייה עגולה מחיטה מלאה, הסירו את הכיפה והוציאו את פנים הלחמנייה.
צקו לתוכה את המרק, כסו את המרק על ידי ה"כתר" של הלחמנייה ולהורידו בעת ההגשה.
המתכון באדיבות: מורן שטרום נטורופתית מוסמכת
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו