מבזקים
סרוגים

טיבי: החוק נגד נתניהו עבר רק בזכות המשותפת

תוצאות ההצבעה על החוק להגבלת ראש ממשלה הראו כי בלי הרשימה המשותפת החוק היה נופל בגלל היעדרותו של יום טוב כלפון. אחמד טיבי כבר מזכיר לקואליציה שהיא חייבת לו

אריה יואלי | חדשות סרוגים
י"ח כסלו התשפ"ב
טיבי: החוק נגד נתניהו עבר רק בזכות המשותפת

יו"ר סיעת 'הרשימה המשותפת' חגג הערב (ב') את העברת החוק להגבלת כהונת ראש ממשלה והעביר מסר לקואליציה שהיא חייבת להתחשב בסיעתו.

הרשימה המשותפת הצביעה כולה עם הקואליציה בעד החוק שעבר ברוב של 66 מול 48 מתנגדים. מי שהיה חסר לקואליציה הוא ח"כ יום טוב כלפון, שלא הספיק להגיע להצבעה בזמן. בלי 6 הקולות של הרשימה המשותפת, החוק היה זוכה ל-60 תומכים ולא היה עובר, מכיון שמדובר בשינוי חוק יסוד המצריך רוב של 61 אצבעות לפחות.

בניגוד לתקציב המדינה שאינו זקוק לרוב מיוחס, חוק יסוד דורש 61 קולות בעד. הקואליציה מונה 62 חברים, שיקלי עבר לאופוזיציה, כך שליו"רית הקואליציה עידית סילמן יש 61 ח"כים והיא חייבת שכולם יהיו כדי להעביר שינויים בחוקי יסוד. היעדרות של ח"כ כלפון הייתה מטרפדת את החוק.

טיבי שהבין את זה, רמז לקואליציה, כי הפעם הוא הצביע איתה, אבל בהצבעות הבאות הוא ידרוש תמורה בשביל רשת ההגנה שהוא נותן לממשלה.

טיבי: אנחנו לא רשת הביטחון של הקואליציה
טיבי: אנחנו לא רשת הביטחון של הקואליציהצילום: טיבי: אנחנו לא רשת הביטחון של הקואליציה

נזכיר כי בהצבעה על כינון הממשלה, שהסתיימה ברוב של 60 מול 59, יצא טיבי במהלך ההצבעה, כדי לוודא שיש רוב לקואליציה. רק לאחר הצבעתם של חברי רע"מ בעד הממשלה, הוא נכנס בחזרה למליאה והצביע נגד, הצבעה שלא שינתה הרבה.

אחמד טיבי חוק הגבלת כהונה קואליציה