חדשות

עמית סגל על הפצצה של ניר חפץ: "הלך קאפוט"

הפרשן הפוליטי של חדשות 12, מתייחס לדבריו של ניר חפץ, לפיהם - בניגוד לדברי הפרקליטות - הוא לא נשלח על ידי נתניהו לפילבר: "נשארנו עם שיחת ההנחיה ותנועת היד"

עמית סגל על הפצצה של ניר חפץ: "הלך קאפוט"
צילום: Photo by Olivier Fitoussi/Flash90

אחרי שהפרקליטות הודתה הבוקר שבשיחת הריענון אמר עד המדינה ניר חפץ, כי הוא מעולם לא נשלח על ידי נתניהו לדבר עם מנכ"ל התקשורת דאז, שלמה פילבר, על סיוע לאלוביץ', התעוררה מיני סערה, שכן מדובר בגרסה סותרת לדברים שהוכנסו לכתב האישום.

הפרשן הפוליטי של חדשות 12, עמית סגל, כתב כי מדובר באמירה דרמטית, שכן תיק 4000 כולו מושתת על הטענות שנתניהו העביר הוראות למשרד התקשורת כדי להיטיב עם אלוביץ'.

לדברי סגל: "תזת תיק 4000 כולה נשענת על הוראות שעברו לכאורה מנתניהו כשר התקשורת לפילבר כמנכ"ל משרד התקשורת להיטיב עם אלוביץ'".

אוחנה ניר חפץ קרדיט ערוץ כנסת
אוחנה ניר חפץ קרדיט ערוץ כנסת| צילום: השר אוחנה על ניר חפץ במליאת הכנסת (קרדיט: ערוץ כנסת) ארכיון

סגל מדגיש כי "אם הפרקליטות מבשרת הבוקר שחפץ לא העביר כל הוראה כזו, נשארנו עם מה שנקרא "שיחת ההנחיה" ועם תנועת היד שבה לכאורה נתניהו מבהיר בתנועת יד שיש למתן את התהליכים שהטרידו את בזק".

סגל הצביע גם על הטעות בגינה הפרקליטות טענה בכתב האישום כי חפץ נשלח על ידי נתניהו לפילבר וכתב: "בחקירתו במשטרה, אחרי שהפך עד מדינה, אמר חפץ לגבי אחד המקרים שבהם דיבר עם פילבר וקרא לו להיטיב עם אלוביץ', שנראה לו הגיוני שזה מנתניהו ולא מרעייתו, כי שרה מבקשת רק דברים שליליים".

סגל ציין כי "על בסיס המשפט הזה הוכנס לכתב האישום סעיף שטוען שנתניהו העביר לפילבר הנחיות דרך חפץ. והנה הבוקר מודה הפרקליטות שסעיף 83 לכתב האישום הלך קאפוט".

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הניתוחים, הפרשנויות והסיפורים החמים, מוגשים בצורה מעמיקה וממוקדת ישר למייל

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

תגובות

170
101
קר קר קר קרעי
22.11.21

איך העולם של סגל פשוט הוא תמיד שומע מה שהוא רוצה מקשיב למה שהוא אומר ומסכים עם התיאוריות של עצמו עולם אידיאלי

1
שואל
22.11.21

הוא טען טענה עם ראייה לדבריו האם יש לך ראייה לדבריך לבד מטענתך

2
משיבה
22.11.21

תקרא מה שופריקו כותב

3
אריה
22.11.21

הייתי שמח לשמוע מה יקרה אם הוא יוצא זכאי? מי מי מתפטר? מי ישלם מכיסו על בזבוז כספי ציבור על קפריזות של שנאה? את מי יכניסו לכלא על הפלת ממשלה והימין במרמה? איזה עיתונאי יחזיר את תעודת העיתונאים? איזה שוטר ישאר בבית כאזרח? ואיך מונעים דבר דומה ועלילות דם בעתיד?

4
ביבי חזור נא
24.11.21

משפט בייליס הוא אפס לעומת משפט ביבי ימח שמם וזכרם של אלו שהביאו את ביבי המלך למשפט.

100
יוני
22.11.21

עכשיו אתם מבינים למה דרוקר שילם לניר חפץ ? עלאק בשביל ראיון... הראיון זה רק דרך להעברת כספים. אף אחד לא משלם על ראיונות. דרוקר מעורב עד הצוואר ומתוך יאוש בסוף זרק על חפץ כספים.

99
אילן
22.11.21

אתה לא יכול להיות פרשן אוהייקטיבי כל זמן שאתה ביביבט

1
יצחק
22.11.21

שכחת את מנסור עבאס ראש ממשלה בפועל