מבזקים
סרוגים

כלפון יוצא לביקור בצרפת: "מסר עוצמתי של חיבור"

רגע לפני שיצא לביקור בצרפת כחלק ממשלחת הכנסת, יום טוב כלפון השתתף באירוע של ההסתדרות הציונית העולמית וסיפר על התופעות שמתפתחות בקרב יהודי צרפת בשנים האחרונות

כלפון יוצא לביקור בצרפת: "מסר עוצמתי של חיבור"

ח״כ יום טוב כלפון השתתף היום (ראשון) באירוע של ההסתדרות הציונית העולמית, בשיתוף ארגון ׳קעליטה׳ ותנועת המזרחי העולמית, בטקס ברכת הדרך לרבנים היוצאים למשלחת לצרפת.

נאום הבכורה של יום טוב כלפון: לא הורדתי את הכיפה
נאום הבכורה של יום טוב כלפון: לא הורדתי את הכיפהצילום: נאום הבכורה של יום טוב כלפון: לא הורדתי את הכיפה

כלפון אמר בכנס כי ״בקהילת יהודי צרפת מתפתחת בשנים האחרונות תופעה כפולה ומאתגרת, עם מגמת התבוללות והתרחקות מבית הכנסת מצד אחד, ומן הצד האחר התחזקות דתית אך תוך התרחקות מארץ ישראל ומהציונות.הדבר סותר את הרוח הספרדית הצפון-אפריקאית בה גדלנו, רוח של חיבור למסורת ושל אהבה עמוקה לארץ ישראל, ללא כל המשבצות וההפרדות שאנחנו מכירים בארץ״.

לצד הפעילות המאומצת שכלפון מקדם בימים אלה בכנסת ובממשלה לשיפור התנאים הגשמיים של קליטת העולים בישראל, הוא הוסיף כי ״חשוב מאוד לחזק את הפן הרוחני. וזה מה שהרבנים עושים בשליחותם ולאחר מכן כאן בארץ במסגרת הקליטה הקהילתית. הם יוצקים את התוכן, את המהות. חשוב לדעת איך וכיצד עולים ונקלטים בארץ אבל עוד יותר חשוב להבין מדוע ובשביל מה עולים לישראל״.

כלפון יבקר השבוע בצרפת במסגרת משלחת של הכנסת כיו״ר עמית של קבוצת הידידות צרפת-ישראל, וישתתף גם בשבת וישב בביקורים בקהילות היהודיות בפריז, יחד עם מספר חברי כנסת. כלפון אמר לסיום כי ״זהו מסר עוצמתי של חיבור ואחדות בין מדינת ישראל לבין הקהילה היהודית השנייה בגודלה בתפוצות״.

ההסתדרות הציונית העולמית יום טוב כלפון צרפת