אחרי שהתבטא בחריפות נגד ראש אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה של צה"ל, האלוף יצחק (איציק) תורג'מן, המגיש ואיש התקשורת ינון מגל חוזר בו מדבריו.

אחרי דבריו של תורג'מן לאתר 'מעריב', לפיהם בתרחיש של מלחמה בצפון הצבא ימנע מלעשות שימוש בחלק מצירי התנועה המרכזיים בוואדי ערה, מגל תקף את תורג'מן. כספית אמר לו "מה שעושים לתורג'מן זו הוצאה להורג", מגל השיב כי "במדינות מתוקנות היו מוציאים אותו להורג". הבוקר, כאמור, הוא התנצל וחזר בו.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

ינון מגל ושמעון ריקלין: "נצביע לסמוטריץ'". ארכיון

בפתח תכניתו עם בן כספית ברדיו 103FM, אמר מגל: "אתמול הדלקת אותי בשיחה על איציק תורג'מן, ואמרת שאנחנו מוציאים אותו להורג, אז אמרתי לך שבמדינות מתוקנות היו שוקלים את זה".

מגל הוסיף כי "זה היה מוגזם – לא הייתי צריך להגיד את זה. לא שהיו שוקלים את זה במדינות מתוקנות, רק במדינות לא מתוקנות היו שוקלים כזה דבר".

בנוסף, מגל הקריא את תגובת דובר צה"ל, תא"ל רן כוכב, שכינה את התבטאותו מאתמול "דברים חמורים ביותר". בהודעת דו"צ נאמר כי "בצה"ל רואים בחומרה את ההתבטאות האלימה ומגנים אותה בכל תוקף. התבטאותו של הכתב בוטה ולא מקובלת, ומחייבת לכל הפחות התנצלות".

"האלוף איציק תורג׳מן הוא קצין מוכשר ביותר, אשר הקדיש את חייו לביטחון המדינה, ואת מרבית שירותו עשה בתפקידי שדה, בט"ש ולחימה, ובכולם הצטיין", לשון התגובה.