מבזקים
סרוגים

לוב: בנו של קדאפי יתמודד בבחירות לנשיאות המדינה

סייף אל-איסלאם קדאפי, בנו של שליט לוב לשעבר מועמר קדאפי, נרשם כמועמד בבחירות לנשיאות לוב שיתקיימו ב-24 בדצמבר. התמודדותו מגיעה למרות שעומד נגדו צו מעצר בינלאומי, בשל מעורבותו במלחמה שאביו ניהל מול המורדים

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
י' כסלו התשפ"ב
לוב: בנו של קדאפי יתמודד בבחירות לנשיאות המדינה
לוב: בנו של קדאפי יתמודד בבחירות לנשיאות המדינה צילום: צילום מסך

המירוץ מתחמם: סייף אל-איסלאם קדאפי, בנו של שליט לוב לשעבר מועמר קדאפי, נרשם כמועמד בבחירות לנשיאות המדינה שצפויות להתקיים ב-24 בדצמבר. כך מסר היום (ראשון) גורם בוועדת הבחירות הרשמית של לוב.

קדאפי בן ה-49 הוא אחת הדמויות הבולטות שצפויות להתמודד בבחירות, כשלצידו רשימת המועמדים כוללת גם את ראש הממשלה המכהן עבד אל-חמיד אל-דבייבה, יו"ר הפרלמנט אגילה סאלח, ומנהיג כוחות הצבא במזרח לוב, הגנרל ח'ליפה חפתר.

בלוב אומרים: "קרובים לנורמליזציה עם ישראל"
בלוב אומרים: צילום: בלוב אומרים:

עם זאת, בשלב הזה עדיין לא ברור עם ההצבעה אכן תתקיים בתאריך המיועד, מכיוון שגופים יריבים רבים עדיין מנהלים מאבק על חוקי הבחירות – ועדיין לא הושגה הסכמה על תנאי הסף של המועמדים לנשיאות. כתוצאה, ייתכן שחלק מאלו שהכריזו כבר על כוונתם להתמודד ייפסלו בסופו של דבר. פסילתו של קדאפי תהיה יחסית פשוטה מכיוון שעומד נגדו צו מעצר בינלאומי של בית הדין הפלילי בהאג, זאת בשל מעורבותו במלחמה שניהל אביו נגד המורדים בלוב לפני עשור.

בחירות לנשיאות לוב מועמר קדאפי סייף אל-איסלאם קדאפי